Doek gevallen voor senioren FTTC 1

Voor het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub is het doek gevallen. FTTC 1 stond er al niet florissant voor in de landelijke 2e divisie, maar nu drie spelers van dit team geblesseerd zijn is degradatie naar de landelijke 3e divisie een feit. Vrijdag speelde FTTC 1 een inhaalwedstrijd tegen Vriendenschaar 1 uit Gouda (4-6) en zaterdag ontvingen de klokkendieven Red Stars 1 uit Venray (2-8). In beide wedstrijden scoorde David Dijkhoff alle Franeker punten. Komende week resteert het treffen met het eveneens gedegradeerde Assen 1.

FTTC 2 is koploper in de regionale 1e klasse. Zaterdag speelde het in eigen zaal de topper tegen Delta Impuls 2. Opnieuw werden de Heerenveners verslagen (6-4). Ondanks zeven overwinningen dit seizoen lijkt deze uitslag voor FTTC 2 te mager om kampioen te kunnen worden. Delta Impuls 2 heeft drie punten achterstand, maar nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. Bij FTTC 1 wonnen Douwe Reitsma en Henk Jansma beiden twee enkelspelen en samen de dubbel. Jan Bosgra tekende voor het zesde punt. Komende week is YOS 1 uit Ysbrechtum de laatste tegenstander.

Ook FTTC 3 (regionale 4e klasse) is koploper. Titelrivaal Griffioen 2 gaf de Franekers maandagavond in Wolvega echter een gevoelig tikje: 7-3. Jan Hartkamp (2) en Ronald van der Meer (1) scoorden de punten. De voorsprong op Griffioen 2 bedraagt nog maar twee punten. En er is nog een derde kaper op de kust: Effekt’78 1. Tegen Delta Impuls 5 moet FTTC 3 vrijdag de titel kunnen pakken, maar het kan nog alle kanten op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *