Promotie voor kampioen FTTC 3

Voor de Franeker tafeltennisclub zit de najaarscompetitie erop. Mooi op tijd met het oog op de avondlockdown.

Om met het goede nieuws te beginnen: FTTC 3 is kampioen geworden in de regionale 4e klasse! De Franekers deelden voorafgaand aan de wedstrijd tegen Delta Impuls 5 de koppositie met Effekt ’78 1 uit IJlst. Vooraf was wel duidelijk dat FTTC 3 met 10-0 zou moeten winnen om de titel binnen te slepen. En dat gebeurde ook. Lydia Slinkman, Jan Hartkamp en Laszlo Handl pakten het volle pond. Ook Effekt ’78 1 won de laatste wedstrijd met 10-0, maar dankzij een beter onderling resultaat promoveert FTTC 3 naar de regionale 3e klasse.

FTTC 2 besloot een prima seizoen met een 2-8 overwinning op YOS 1 uit Ysbrechtum. De mannen staan met vier punten voorsprong op Delta Impuls 2 op de eerste plaats in de regionale 1e klasse. De Heerenveners hebben echter nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. Grote vraag is of die na de aangescherpte coronamaatregelen nog gespeeld kan worden. Tegen YOS 2 bleven Douwe Reitsma en Henk Jansma ongeslagen.

Voor het door blessures geplaagde FTTC 1 (landelijke 2e divisie) was de gifbeker nog niet leeg. Zaterdag was hekkensluiter Assen 1 met 7-3 te sterk. Daardoor is FTTC 1 onderaan geëindigd en degradeert het naar de landelijke 3e divisie. Leeuwarders Arnold Terpstra (2) en David Dijkhoff (1) scoorden de Franeker punten.

De spelers van het eerste jeugdteam maken dit seizoen hun competitiedebuut. En niet onverdienstelijk. In de degradatiepoule van de 4e klasse FlexMatch versloegen ze zaterdag in Groningen GTTC 5: 2-8. Helder Staalsmid tekende voor vier enkelzeges en (samen met Bas Elsinga) twee dubbelspeloverwinningen. Elsinga verzilverde de andere twee wedstrijdpunten. Zaterdag 11 december is in eigen zaal Olympia ’54 2 de laatste tegenstander van dit seizoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *