SdG-toernooi: Rengers onttroont Terpstra

De Franeker tafeltennisclub organiseerde zaterdag 11 december de zesde editie van het Sije de Graaf-standaardbattoernooi. Corona gooide dit keer eens niet roet in het eten. In het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong begonnen zeventien tafeltennissers van negen verschillende verenigingen om 10.00 uur aan het toernooi. Na een moment stilte ter nagedachtenis aan FTTC’er Sije de Graaf, die in 2015 op 23-jarige leeftijd overleed en een fervent standaardbatter was.

De openbare vrije loting leverde meteen spektakel op: drie kanshebbers (Colin Rengers, Douwe Reitsma en regerend kampioen Arnold Terpstra) belandden in dezelfde poule. Gestart werd met drie poules. De nummers 1 en 2 plaatsten zich voor de A-klasse, de nummers 3 en 4 voor de B-klasse en de nummers 5 en 6 voor de C-klasse. Rond 14.30 uur was ook de tweede poulefase voorbij.

De vermaledijde 17.00 uur was nog niet in zicht, dus werden op het centercourt achter elkaar drie finales gespeeld. De C-finale was een onderonsje tussen twee spelers van MTV’14 uit Easterwierrum. Johan Vogelzang versloeg daarin Steven Pieter IJkema. De B-finale draaide uit op een vijfgamer. Douwe Reitsma (FTTC) was daarin Sander Derkx van Delta Impuls uit Heerenveen net de baas.

De A-finale ging tussen Arnold Terpstra (FTTC) en Colin Rengers, eredivisiespeler van Midstars uit Middelstum. Zij hadden zich in de A-poule ontdaan van Rob Schram en Aad Verhoef (beiden Disnierats), Wolfert Glimmerveen (Drachten) en Tabe Bleeker (Dokkum). In de finale was Rengers de bovenliggende partij. De Groninger onttroonde Terpstra. Alle prijswinnaars gingen naar huis met een door Albert Heijn Franeker gesponsorde prijs. En uiteraard werd overallwinnaar Rengers gehuldigd met de traditionele Franeker kaatskrans.

Als het vanwege corona mogelijk is, organiseert FTTC de zevende editie van het Sije de Graaf-standaardbattoernooi komend jaar zoals gebruikelijk in mei, net na de voorjaarscompetitie.

Op de Facebookpagina van FTTC vind je meer foto’s en een filmpje van de finale.

UITSLAG

A-klasse:

1. Colin Rengers (Midstars)

2. Arnold Terpstra (FTTC)

B-klasse:

1. Douwe Reitsma (FTTC)

2. Sander Derkx (Delta Impuls)

C-klasse:

1. Johan Vogelzang (MTV’14)

2. Steven Pieter IJkema (MTV’14)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *