Dozijn punten voor divisieteams FTTC

De zevende ronde van de najaarscompetitie heeft de Franeker tafeltennisclub (FTTC) gisteravond twee overwinningen opgeleverd. In eigen huis werden Dokkum 1 en Midstars 3 verslagen.

Reimer Bosma FTTC Franeker
Reimer Bosma: grote man bij FTTC 2

FTTC 1 versloeg hekkensluiter Dokkum 1 met 6-4. Toch kunnen de Franekers niet helemaal tevreden zijn met deze zege. De score had hoger uit kunnen vallen als zij scherper waren geweest. Maar liefst drie van de vier winstpunten van Dokkum 1 kwamen tot stand na een door FTTC verloren vijfgamer.

Arnold Terpstra en Richard Heeres waren beiden tweemaal succesvol in de enkel en wonnen samen de dubbel. André Hoekstra zorgde voor het zesde punt. Door de magere overwinning op de Dokkumers is FTTC 1 veroordeeld tot de degradatiepoule van de noordelijke 1e divisie, waarin het overigens wel een straatlengte voorsprong heeft op de Friese degradatiekandidaten Dokkum 1 en Ready 1.

FTTC 2 toonde een opmerkelijke metamorfose. Werd een week geleden met 9-1 verloren van Midstars 3, vrijdagavond werden de tafeltennissers uit het Groninger Middelstum met 6-4 verslagen. Vooral dankzij de onverwoestbare Reimer Bosma, die ongeslagen bleef in de enkel. Sieds Tjepkema (2) en Douwe Reitsma (1) completeerden het halve dozijn. Dankzij deze overwinning blijft FTTC 2 zicht houden op handhaving in de noordelijke 2e divisie.

Donderdagavond heeft FTTC 3 in Leeuwarden tegen Ready 3 een gelijkspel uit het vuur gesleept. Tegen de gedoodverfde kampioen wonnen Sije de Graaf en Rudie van der Kooij twee enkelpartijen. Jan Bosgra bracht het vijfde punt op het scorebord. FTTC 3 handhaaft zijn tweede plek in de regionale 2e klasse. Ook FTTC 4 (regionale 3e klasse) wist niet te winnen. Tegen medemiddenmoter Buitenpost 3 werd vrijdagavond gelijkgespeeld. Bertil Witvoet (3) en Jan Koster (2) voorkwamen dat de Franekers een nederlaag moesten slikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *