Dozijn punten voor FTTC in Klazienaveen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg FTTC op Facebook

Zaterdag maakten de twee hoogste teams van FTTC flink wat kilometers om het in Klazienaveen op te nemen tegen de reserves en reservereserves van eredivisieclub De Treffers ’70. De Franekers namen in totaal twaalf punten mee terug naar Friesland.

Voor aanvang van de wedstrijd bungelde FTTC 1 onderaan in de noordelijke 1e divisie. De eerste overwinning van het seizoen kwam dan ook als geroepen. Tegen De Treffers ’70 2 werd het 3-7. Kopman Arnold Terpstra liet zich in enkel- en dubbelspel de kaas niet van het brood eten en pakte de volle winst, waarna hij de Drenten nog even liet kennismaken met zijn kaatsbal. Reimer Bosma was goed voor twee punten, Sieds ‘Tjep’ Tjepkema moest het ditmaal doen met één enkelzege. Dankzij de overwinning is FTTC 1 inmiddels weer een subtopper.

FTTC 2 ging tegen De Treffers ’70 3 als een bliksemschicht van start. Maar nadat Douwe Reitsma 0-3 maakte, stokte de opmars van de zwarthemden enigszins. Na een fletse wedstrijd moesten de Franekers uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel: 5-5. Met driemaal winst bleef Richard Heeres ongeslagen. Douwe van der Wal en Douwe Reitsma tekenden beiden voor één enkeloverwinning. Ondanks de ietwat tegenvallende uitslag draait FTTC 2 vooralsnog volop mee in de top van de noordelijke 2e divisie.

Komende week brengt de sputterende spelersbus van FTTC het eerste team op vrijdagavond naar Harkstede, waar de ontmoeting met Argus 4 op het programma staat. Slechts een korte omweg is nodig om de spelers van FTTC 2 zaterdagmiddag in Dedemsvaart te droppen.

In de regionale 2e klasse kon FTTC 3 vrijdagavond geen vuist maken tegen koploper Drachten 2. De klokkendieven gingen in het altijd gezellige Noordoost-Friesland met 8-2 onderuit. Jan Hartkamp en Jan Bosgra pakten beiden één punt. Sije de Graaf heeft zijn draai in deze voor hem nieuwe klasse nog niet gevonden en bleef opnieuw met lege handen.

Na een goede competitiestart liep FTTC 4 (regionale 3e klasse) maandagavond in Wolvega tegen de eerste nederlaag van dit najaarsseizoen op. Griffioen 2 was met maar liefst 8-2 te sterk voor de Franekers. Na een 3-0 achterstand kwam FTTC 4 dankzij winst in de dubbel (Koster/Witvoet) en een enkelzege van Johannes Tigchelaar terug tot 3-2. Maar daarmee was de koek op. Bertil Witvoet en Jan Koster scoorden in de enkel geen punten. Vier van de tien partijen werden overigens pas na vijf games beslist. FTTC 4 trok daarbij drie keer aan het kortste eind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *