Gelijkspel baat FTTC 1 niet

De tafeltennissers van FTTC 1 traden vrijdagavond in het strijdperk tegen GTTC 3. Na de 7-3 nederlaag tegen TTV Appelscha een week geleden hadden de Franekers iets recht te zetten. Na een uurtje keken de FTTC’ers in Groningen echter al tegen een 3-0 achterstand aan. Daarna kwamen ze op stoom en werd toch nog een 5-5 uit het vuur gesleept.

Arnold Terpstra en Martijn van der Heide legden het beiden af tegen GTTC’er Rudger Lammerts, de man in vorm aan Groninger zijde, die vorige week het hele team van GTTC 1 oprolde. Verder bleven Terpstra en Van der Heide in enkel- en dubbelspel ongeslagen. Reimer Bosma won bijna één enkelpartij, maar bleef met lege handen.

FTTC 1 staat na twee wedstrijden op de laatste plaats in de noordelijke 1e divisie. Zaterdag nemen de Franekers het op tegen De Treffers ’70 2. FTTC 2, dat dit weekend niet hoefde te spelen, speelt dan op de andere tafel tegen het derde team van de vermaarde tafeltennisclub uit Klazienaveen.

FTTC 3 (regionale 2e klasse) begon het nieuwe seizoen sterk. In Ysbrechtum werd met 2-8 gewonnen van YOS 2. Rudie van der Kooij won al zijn enkelpartijen en samen met Jan Hartkamp de dubbel. Hartkamp en Jan Bosgra verloren beiden één enkel. Invaller Sije de Graaf, licht geblesseerd, kwam niet tot winst.

In de regionale 3e klasse boekte FTTC 4 een bemoedigende 4-6 zege op Drachten 3. Arjan Zijlstra tekende voor drie enkeloverwinningen. In zijn eerste enkel boog hij een 2-0 achterstand knap om. Bertil Witvoet (2) en Jan Koster (1) zorgden voor de overige winstpunten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *