Slechte start FTTC 1 en prima start FTTC 2

De tafeltennissers van FTTC zijn afgelopen weekend begonnen aan de najaarscompetitie. Alleen FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) en FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) kwamen in actie. Beide Franeker tafeltennisteams behoren tot de acht hoogst spelende Friese tafeltennisformaties. TTV Appelscha 1 is tegenwoordig nog het enige Friese team dat uitkomt in de landelijke competitie.

FTTC 1 nam het zaterdagochtend op tegen TTV Appelscha 2. Aan de rand van het Drents-Friese Wold incasseerden de Franekers hun eerste nederlaag: 7-3. De openingswedstrijd verliezen begint voor het vlaggenschip van FTTC een slechte traditie te worden. De kersverse clubkampioen Sieds Tjepkema bewees zijn goede vorm met tweemaal winst. Reimer Bosma pakte het derde punt. Invaller Douwe Reitsma kwam niet tot winst.

FTTC 2 reisde vrijdagavond af naar Oudega om het op te nemen tegen degradant ODI 1. In een zeer spannende wedstrijd boekten de Franekers een welkome 3-7 overwinning. André Hoekstra hield in de aanloop naar de aftrap van het nieuwe seizoen vriend en vijand voor de gek. Hij speelde verrassend goed en bleef in enkel- en dubbelspel ongeslagen. Douwe van der Wal kon twee winstpartijen bijschrijven. Fons Hartman, de van Ready Leeuwarden overgekomen überveteraan, won eenmaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *