Tjepkema clubkampioen FTTC

Volop drukte bij de Franeker tafeltennisclub (FTTC) afgelopen week. Vrijdag streden 23 tafeltennissers uit Franeker en omstreken in een loeihete zaal om de clubtitels. En woensdag verzorgde toptrainer Anne Vlieg zijn eerste jeugdtraining. Daaraan namen veertien kinderen deel.

Voor het eerst in een paar jaar konden de clubkampioenschappen voor jeugd doorgaan. Vijf jeugdleden waren van de partij. Onder begeleiding van FTTC-voorzitter Jelke Hoekstra maakten ze in een poule onderling uit wie zich komend jaar clubkampioen mag noemen. Uiteindelijk bleek Patrick Mendel de sterkste. Gezien de enorme animo voor de introductietrainingen van Vlieg verwacht FTTC volgend jaar nog meer jeugdleden te mogen verwelkomen tijdens de clubkampioenschappen.

Voor de clubkampioenschappen voor senioren waren een A-klasse en B-klasse geformeerd. In de A-klasse namen tien spelers het in twee poules tegen elkaar op. In de finale was veteraan Sieds Tjepkema met 3-0 duidelijk te sterk voor de verder uitstekend spelende Douwe van der Wal. Tjepkema klopte in de halve finale Richard Heeres (3-1). Van der Wal – een van de weinige Franekers in de A-klasse – was in de halve finale met 3-2 te sterk voor Bram Parlevliet.

In de B-klasse veroverde rolstoeltafeltennisser Rudie van der Kooij op overtuigende wijze opnieuw de clubtitel. Dat deed de Leeuwarder door in de halve finale Jan Bosgra en in de finale jongeling Sije de Graaf te verslaan. Ook verdediger Jan Hartkamp bereikte de halve finale, maar daar bleef het bij.

Deze week start de najaarscompetitie. FTTC komt daarin met vier seniorenteams uit: twee in de noordelijke divisies en twee in de regionale klassen. FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) gaat zaterdagochtend op bezoek bij TTV Appelscha 2, FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) neemt het vrijdagavond in Oudega op tegen ODI 1. Donderdagavond start FTTC 3 (2e klasse) thuis tegen Dokkum 2. FTTC 4 (3e klasse) is vrij.

Nog geen lid van FTTC Facebook? Meld je aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *