Eerste team dankzij verrassende zege op veilige plek

FTTC 1 is dankzij een zeer verrassende maar absoluut verdiende 2-8 overwinning op concurrent US 3 uit Amsterdam op de veilige vierde plek in de derde divisie groep B terecht gekomen. US is nu op degradatieplaats 5 beland. De nummers laatst en voorlaatst in de poule van zes teams degraderen. Het was een resultaat waar de Franekers vooraf niet over hadden kunnen dromen.

Het eerste speelde namelijk met twee invallers, maar wat voor invallers! Het tekent het niet aanwezige niveauverschil tussen de eerste twee teams van de Franeker tafeltennisvereniging. Invaller Jan de Haan boekte zaterdag namelijk drie enkelspeloverwinningen. Al kwam hij uiterst moeizaam op gang in zijn openingspartij tegen US-kopman Gilles van Oorschot, pas na twee verloren games kwam de Franeker regerend Fries kampioen op stoom om die partij op 11-9 in de vijfde game te beslissen. De andere invaller – André Hoekstra – beleefde ook een historische avond in de Tempo Team-hal te Amsterdam.

De 24-jarige Schalsumer debuteerde in de derde divisie met twee overwinningen! Slechts Gilles van Oorschot was met 12-10 in de vierde game net te sterk. Hoekstra versloeg Berend Jonker met 11-5 in de vijfde game en Ruben Peters  met 13-11 in de vierde. Omdat De Haan en Hoekstra een op elkaar ingespeeld dubbel vormen werd ook besloten hen het dubbelspel te laten verzorgen. Dat werd in een thriller versus Jonker en Peters met 11-7, 12-14, 11-13, 11-9 en 11-6 gewonnen.

Eerste teamspeler Johan Vogelzang beleefde tenslotte ook een prima avond. US-kopman Van Oorschot ging er met 3-0 af en Ruben Peters kreeg na zijn eerste gewonnen game geen vat meer op het verdedigende spel van de Sneker FTTC’er en verloor in vier games. De avond eindigde voor Vogelzang in mineur omdat Jonker te ervaren bleek om zich door de verdediger te laten verschalken, maar de onverwachte einduitslag van 8-2 verzachtte veel. Zeker omdat FTTC nu halverwege de competitie US is gepasseerd en de veilige vierde plek staat, een vooraf niet verwacht resultaat voor de promovendus uit Franeker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *