Eerste team FTTC tweede na derde zege op rij

Het vlaggenschip van de Franeker tafeltennisclub rukt de laatste weken op. Zaterdag boekte FTTC 1 zijn derde opeenvolgende zege. Het tweede seniorenteam van eredivisieclub Hilversum werd met 4-6 verslagen. Net over de helft van de voorjaarscompetitie zijn de Franekers opgeklommen naar een gedeelde tweede plaats in de landelijke 2e divisie.

Bram Parlevliet was tot dusver sportief gezien niet erg gelukkig dit seizoen. Tegen Hilversum 2 liet de Katwijker zien wat hij kan: drie enkelpartijen winnen. Ook dankzij Frans van den Berg (2) en Arnold Terpstra (1) konden de klokkendieven met een zege Hilversum weer verlaten. Komende zaterdag ontvangt FTTC 1 koploper SKF 1. De Veenendalers hebben een voorsprong van drie punten. FTTC 1 verloor eerder de uitwedstrijd bij SKF 1 met 7-3.

Sport algemeen

FTTC 2, de nummer twee van de noordelijke 2e divisie, kan zijn titelkansen een halfjaar in de koelkast zetten na de zeperd tegen Emmen 1: 8-2. Door deze onverwachte nederlaag lijkt provinciegenoot Buitenpost 1 ongehinderd op het kampioenschap af te stevenen. In Emmen wonnen Sieds Tjepkema en Douwe Reitsma beiden één enkel.

In de regionale 2e klasse heroverde FTTC 4 de koppositie dankzij een afgetekende 9-1 overwinning op hekkensluiter Buitenpost 4. Raymond Stodel en Henk Jansma bleven ongeslagen. De komende drie wedstrijden verdedigt FTTC 4 twee punten voorsprong op Rotak 2.

In de andere 2e klasse-poule draait FTTC 3 goed mee in de middenmoot. Donderdag versloegen Rudie van der Kooij (2), Jan Bosgra (2) en Lennert Keuning (2) het Wolvegaster Griffioen 1 met 6-4.

Degradatiekandidaat FTTC 5 verloor dit seizoen voor de zesde keer. Ditmaal van koploper Dokkum 4, wat geen schande is. In eigen zaal werd het 4-6. Jan Hartkamp won tweemaal. FTTC 5 staat op voorlaatste plek in de regionale 3e klasse.

Het eerste jeugdteam van FTTC boekte zaterdag een degelijke 3-7 overwinning op Assen 2 en klimt daardoor naar de derde plaats in de regionale 2e klasse. Jasper Bosch was met drie enkelzeges ditmaal de gevierde man bij de Franekers. Nils Aukema (2), Pieter Miedema (1) en dubbelwinst zorgden voor zeven punten op het eindscorebord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *