FTTC 1 en FTTC 2 verpulveren tegenstanders

Computer algemeen

Na een stroeve start zijn de senioren van FTTC 1 op dreef. Na vorige week TT Nijmegen 1 met 8-2 te hebben verslagen, werd zaterdag middenmoter Red Stars 1 met maar liefst 9-1 terug naar Venray gestuurd. Frans van den Berg (3), Arnold Terpstra (3) en Jan de Haan (2) tekenden voor dit fraaie resultaat. Ook de dubbel ging naar de Franekers. Door beide klinkende overwinningen staat FTTC 1 op de helft van de voorjaarscompetitie op de derde plaats in de landelijke 2e divisie, op slechts drie punten achterstand van koploper SKF 1.

FTTC 2-kopman Harry van den Berg in actie.

In de andere thuiswedstrijd deed ook FTTC 2 goede zaken. Hekkensluiter De Treffers ’70 3 kreeg een flinke tik voor de Drentse billen: 9-1. Harry van den Berg, Douwe Reitsma en Douwe van der Wal wonnen allen hun enkelpartijen. Merkwaardig genoeg ging de dubbel kansloos verloren. Komende week is Emmen 1 de tegenstander. FTTC 2 staat op twee punten acherstand op Buitenpost 1 tweede in de noordelijke 2e divisie.

FTTC 3 (2e klasse) ontving donderdagavond Dokkum 2, een team dat al na zes competitieronden de (kinder)champagne klaar kan zetten. De aanstaande kampioen won met 4-6. Rudie van der Kooy scoorde voor FTTC twee mooie punten. FTTC 4 (2e klasse) deed wat het moest doen: winnen van Drachten 2. De 7-3 bleek echter onvoldoende om koploper te blijven. In Leek verpulverde Rotak 2 tegenstander Dokkum 3 namelijk met 10-0. Bij de Franekers bleef Raymond Stodel ongeslagen. FTTC 5 (3e klasse) heeft het dit seizoen moeilijk. Ook van Delta Impuls 4 werd verloren: 2-8.

Het eerste jeugdteam van FTTC is middenmoter in de 2e klasse. In Coevorden sleepten de mannen een gelijkspel uit het vuur. Grote man tegen HOU-TAFEL ’77 1 was Nils Aukema, die al zijn partijen won. Pieter Miedema en de dubbel zorgden voor de resterende punten. Debutant FTTC 2 (3e klasse) versloeg TALO 1 met 7-3 en heeft daardoor nog zicht op het kampioenschap. Sam Blits en Ruben Handl-Vigh bleven beiden ongeslagen in Loppersum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *