FK 2014: interview met Fries dameskampioen Corrie Wijnstra

Corrie Wijnstra FRies kampioen tafeltennisDe 33-jarige tafeltennister Corrie Wijnstra van TTV Dokkum verdedigt op zaterdag 25 januari 2014 haar Friese damestitel. In eigen stad versloeg ze tijdens de Friese kampioenschappen 2013 in de finale Tamar Kooistra (Bergum) met 4-1. Een jaar eerder onttroonde zij Sandra van Galen (YOS). Zal het Corrie lukken om tijdens de aanstaande FK in Franeker haar derde damestitel op rij te veroveren?

Het organiserende FTTC hoeft niet bang te zijn dat Corrie de FK 2014 laat schieten. Ze weet dat ze het moeilijk gaat krijgen. Aan de ene kant omdat ze nu een F-licentie heeft en in de enkel zware tegenstanders zal treffen, bijna alleen maar heren. Aan de andere kant omdat concurrente Tamar in grootse vorm lijkt; twee weken geleden promoveerde zij met haar team GTTC 1 naar de landelijke 2e divisie. Corrie kijkt desondanks uit naar de FK 2014. “Het gaat een leuk toernooi worden. En ik moet in Franeker natuurlijk wel mijn titel verdedigen, hè?”

Terwijl Tamar aan de weg timmert in de landelijke damescompetitie, speelt algemeen Fries kampioene Corrie in de relatief bescheiden regionale 3e klasse in een team vol heren. Een bewuste keuze? Corrie: “Ik ben op mijn 25ste begonnen met tafeltennis. Daarvoor heb ik veel gevoetbald, maar door een blessure moest ik daarmee stoppen. Tafeltennis is een prachtige sport, het is intensief en heel afwisselend. Maar ik zie het echt als een hobby. Landelijk spelen hoeft voor mij niet zo nodig.”

Op 25 januari zal Corrie ongetwijfeld met een grote groep Dokkumers arriveren in de Franeker sporthal De Trije. Wat is volgens Corrie het geheim van haar tafeltennisvereniging? “TTV Dokkum is een hechte club. Het is er gezellig en mensen zijn relaxed. En het is een groot voordeel dat we een eigen kantine hebben. Kortom, nog meer redenen om te blijven tafeltennissen. Want ook het sociale aspect van tafeltennis vind ik erg belangrijk.”

Tekst: Richard Heeres (http://www.teksttalenten.nl) – Foto: met dank aan TTV Dokkum

Volg de Friese kampioenschappen tafeltennis 2014 ook op Facebook

Zorgverzekeringen 2014 vergelijken: http://tinyurl.com/q7x9a9r

1 gedachte over “FK 2014: interview met Fries dameskampioen Corrie Wijnstra”

  1. Pingback: Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker: 25 januari | Franeker tafeltennisclub (FTTC)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *