FK 2014 – Vijf tafeltennisvragen: Douwe van der Wal (FTTC)

SONY DSCDouwe van der Wal (28) is speler van FTTC 1 en bestuurslid van de Franeker tafeltennisclub. FTTC 1 handhaaft zich dit jaar in de noordelijke 1e divisie. Vanwege een blessure speelde Douwe dit seizoen slechts één competitiewedstrijd. Wij stelden hem vijf tafeltennisvragen.

1. Wanneer ben je begonnen met tafeltennis?

“Op mijn twaalfde heb ik gekozen voor tafeltennis. Ik zat op voetbal, maar mijn voeten maakten mij snel duidelijk dat ik nooit een voetballende balkunstenaar zou worden. Ook het fysieke geweld op het veld was aan mij niet besteed. Via André Hoekstra ben ik bij FTTC terechtgekomen.”

2. Wat beschouw jij als hét sportieve hoogtepunt in jouw tafeltennisloopbaan?

“Het winnen van de E-licentieklasse op de FK in Franeker, volgens mij in 2006. Er deden toen veel goede enkelspelers mee in die klasse, zoals Erwin Wijnsma, Theo de Vries en André Hoekstra. Verder de verschillende titels in de competitie, zoals het kampioenschap in de noordelijke 2e divisie afgelopen voorjaar.”

3. Welke tafeltennisambities koester je nog?

“Ooit nog eens landelijke 3e divisie spelen. En tijdens de FK de D-licentieklasse winnen, of zelfs een hogere klasse. Maar gezien mijn huidige blessure is dat ver weg. Eerst maar eens zien of ik straks überhaupt weer kan tafeltennissen.”

4. Welke spelregel zou je veranderen als je daartoe de kans krijgt?

“De ongeschreven regel ‘Sorry zeggen bij een kant- of netbal’ schrappen. Deze regel leidt soms juist tot meer irritatie. Verder misschien na een netservice gewoon doorspelen. Ben je ook meteen van dat gesorry na een netservice af. En tot slot kortere competitiewedstrijden. Nu duren de wedstrijden vaak veel te lang, wat het spelplezier bij velen wegneemt.”

5. Kunnen we je tijdens de FK 2014 achter de tafel bewonderen?

“Nee, door mijn blessure kan ik op 25 januari niet spelen in Franeker. Maar als medeorganisator van de FK heb ik het die dag druk zat. Achter de schermen zijn we hard bezig om er een prachtige dag van te maken. Jammer dat ik niet kan spelen, maar ik heb er veel zin in!”

Steun de FK 2014!

Op zoek naar een nieuwe zorgverzekeraar? Sluit via onze adverteerder Zorgkiezer.nl een zorgverzekering af: http://tinyurl.com/q7x9a9r. Voor elke afgesloten verzekering ontvangt FTTC een leuk bedrag voor de FK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *