FK 2014: Interview met Fries jeugdkampioen David Dijkhoff (FTTC)

David Dijkhoff tafeltennis Fries kampioenDavid Dijkhoff heeft afgelopen weekend een nieuwe mijlpaal bereikt. De 15-jarige regerend Fries jeugdkampioen (FTTC) won in Harkstede de voorronde van de Nationale Jeugd Meerkampen en stormde daardoor de landelijke top 50 van junioren binnen. Een knappe prestatie, maar de voor FTTC en TTV Appelscha actieve Leeuwarder tafeltennisser hongert naar meer mijlpalen.

Blijvende uitdaging

Zeven jaar geleden werd David lid van TTV Ready, de vereniging van zijn vader Richard. Thuis samen tafeltennissen was leuk, maar het echte tafeltennisvuur ontbrandde toen David in clubverband ging trainen. Dat vuur blijft aanwakkeren. Hoewel hij wekelijks minimaal zeven uren bezig is met zijn sport (trainen, training geven, competitie en toernooien spelen), blijft tafeltennis hem uitdagen. David: “Tafeltennis is een sport met veel snelheid en effect. Hierdoor ben je nooit uitgeleerd. Je kunt alleen maar hogerop komen door jezelf te verbeteren.”

David Dijkhoff en vader Richard
David Dijkhoff en vader Richard

Het belangrijkste: plezier

Dit seizoen speelt David een dubbele competitie. Zowel bij TTV Appelscha 2 (jeugd landelijk A: 80%) als bij FTTC 2 (senioren noordelijke 2e divisie: 56%) presteert hij prima. Maar op zijn lauweren rusten is er niet bij, de ambities zijn duidelijk.¬†David: “Bij de jeugd wil ik nog een A-juniorenlicentie halen, het lijkt me leuk om eens kampioenspoule te spelen en uiteindelijk wil ik bij de senioren landelijke 2e/3e divisie halen.”

Tafeltennisliefhebber David plaatst hierbij wel een kanttekening: “Het belangrijkste is dat ik met plezier blijf tafeltennissen. Zolang dat lukt, zal ik altijd voldoende gemotiveerd zijn om meer te leren van de sport.”

FK 2014: jeugd of senioren?

Zaterdag 25 januari 2014 verdedigt David zijn Friese jeugdtitel in sporthal De Trije in Franeker. Of toch niet? Zijn grootste concurrenten spelen bij TTV Appelscha. Hoewel dit een Friese vereniging is, is zij door de NTTB Noord uitgesloten van deelname aan de Friese regiokampioenschappen (aan de Drentse kampioenschappen tafeltennis mag ze wel meedoen).

De kans is dus groot dat David komend jaar zijn titel kan prolongeren. Niet verkeerd, vindt hij zelf. Maar de vierdeklasser van het Leeuwarder Lyceum houdt van meer uitdaging: “Als ik dit seizoen in de jeugd- en seniorencompetitie een goed percentage scoor, krijg ik misschien wel een D-seniorenlicentie. In dat geval ga ik waarschijnlijk tijdens de Friese regiokampioenschappen in Franeker toch meedoen bij de senioren.”

Tekst: Richard Heeres (http://www.teksttalenten.nl) – Foto’s met dank aan TTV Ready/Bram Parlevliet

Volg de FK 2014 ook op Facebook

1 gedachte over “FK 2014: Interview met Fries jeugdkampioen David Dijkhoff (FTTC)”

  1. Pingback: Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker: 25 januari | Franeker tafeltennisclub (FTTC)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *