FK Tafeltennis: Vier vragen voor Anko Baarda en Eelke Cramer (ODI)

Routinier Anko Baarda en jonge hond Eelke Cramer van ODI 1 uit Oudega werden in de najaarscompetitie (samen met Justin Zeeders) tweede in de regionale 1e klasse. Net geen promotie dus. Vier vragen voor beide mannen. En twee filmpjes. Lees ook de andere interviews met Friese tafeltennissers

Anko Baarda
Anko Baarda

1. Hoe ziet jouw tafeltennisloopbaan er tot dusver uit?

Anko: ‘Op mijn zesde ben ik begonnen met tafeltennis bij ODI, dus ik ben inmiddels al een jaar of 37 actief als tafeltennisser. Ik ben ODI altijd trouw gebleven en zal dit ook blijven. Eigenlijk mijn hele loopbaan heb ik training gehad van Auke Stroband. Ik heb altijd meegedraaid in de competitie, zowel in de regionale klasse als in de noordelijke divisie. Op het ogenblik speel ik met twee jonge honden (Eelke Cramer en Justin Zeeders) regionale 1e klasse. De laatste jaren ben ik ook actief als voorzitter en trainer van de club.’

Eelke: ‘Ik speel nu dertien jaar bij ODI, waarvan de laatste twee seizoenen in het eerste team samen met Anko en Justin. Afgelopen seizoen werden we tweede achter Lemmer 1. Doel is om komend seizoen te promoveren naar de noordelijke 2e divisie. Het eerste team van TTV Bergum wordt daarbij ons grootste struikelblok.’

2. Doe je op 24 januari 2015 mee aan de Friese kampioenschappen tafeltennis? Zo ja, wat zijn je ambities? En wie wil je héél graag verslaan?

Anko: ‘Ik doe zeker mee. Mijn ambitie is natuurlijk een gooi doen naar het kampioenschap in de D-licentie. Ik wil iedereen verslaan die ik tegenkom achter de tafel.’

Eelke Cramer van ODI Oudega tafeltennis
Eelke Cramer

Eelke: ‘Uiteraard doe ik mee aan de FK. Mijn doel is om Fries kampioen te worden in de E-licentie. De afgelopen twee edities ben ik steeds gestrand in de finale. Op 24 januari zou ik in Franeker Jelle Bouwer van TTV Buitenpost heel graag willen verslaan.’

3. Wat zijn jouw sterke punten bij tafeltennis?

Anko: ‘Mijn sterke punt is mijn forehandtopspin en ik heb een redelijk goed tactisch inzicht.’

Eelke: ‘Mijn forehandtopspin is een erg sterk wapen van mij. Al gaat mijn backhand ook steeds beter lopen. Voorheen liep ik nogal vaak om, waardoor de hele forehandhoek vrij kwam. De tegenstander hoefde dan maar te blokken en ik had het punt verloren. Maar dat gaat tegenwoordig beter dus.’

4. Is er iets in het tafeltennis of in de tafeltenniswereld wat volgens jou snel beter moet?

Anko: ‘Sowieso de aanwas van nieuwe leden, want de spoeling is op het ogenblik wel heel erg dun.’

Eelke: ‘De gezellige nazit na afloop van een competitiewedstrijd is er bij een aantal Friese verenigingen bijna niet meer. Ook bij thuiswedstrijden van ODI zijn de tegenstanders vaak alweer vroeg vertrokken. Dat vind ik wel jammer. Ik zou dan ook graag noordelijke divisie willen spelen om te ervaren hoe het er in de andere provincies aan toegaat. Dan kom je ook eens andere tegenstanders tegen.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *