Sportprijs Franekeradeel: nominaties van FTTC

Het bestuur van FTTC heeft twee teams en één speler genomineerd voor de jaarlijkse Sportprijs van de gemeente Franekeradeel. Medio januari worden de definitieve genomineerden bekendgemaakt.

Sporttalent 2014: Remco Mellema

In januari 2014 werd de 11-jarige, in Franeker woonachtige, Remco Mellema van FTTC tijdens de Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker Fries kampioen (enkelspel) bij de welpen, de jongste leeftijdscategorie. In de daarop volgende voorjaarscompetitie werd hij kampioen met zijn team FTTC 1 (regionale 5e klasse).

Sportploeg 2014 (jeugd): FTTC 1

Jeugd Franeker FTTC tafeltennis competitieFTTC 1 bestaat uit vier spelers: Remco Mellema, Henk Jansma, Mark Buwalda en Nils Aukema. In de voorjaarscompetitie 2014 werd FTTC 1 in zijn allereerste seizoen in de reguliere competitie met overmacht kampioen. Datzelfde team kwam in de najaarscompetitie vervolgens maar liefst twee klassen hoger uit (regionale 3e klasse) en werd net niet kampioen. Remco Mellema deed het opnieuw prima: hij won 71% van al zijn enkelpartijen. De winstpercentages van Henk Jansma (100%), Mark Buwalda (95%) en Nils Aukema (54%) mogen er ook zijn.

Sportploeg 2014 (senioren): FTTC 1

FTTC 1

FTTC 1 degradeerde in de voorjaarscompetitie 2014 net uit de ijzersterke noordelijke 1e divisie. In de najaarscompetitie rechtten de Franekers de rug in de noordelijke 2e divisie. FTTC 1 (een zesmansteam bestaande uit Arnold Terpstra, Martijn van der Heide, Richard Heeres, Sieds Tjepkema, Reimer Bosma en Fons Hartman) werd met maar liefst negentien punten voorsprong op de nummer twee overtuigend kampioen. Ze keren terug naar de noordelijke 1e divisie en bevinden zich daarmee in de top 3 van sterkste tafeltennisteams van Friesland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *