FK: Vier vragen voor… Richard Heeres (FTTC)

Richard Foto FTTC1. Kun je in het kort wat over jezelf vertellen?

‘Ik word over twee dagen 40 jaar, ben zeven jaar getrouwd met Ynte en ben vader van onze 2,5-jarige dochter Veerle. Mijn brood verdien ik als freelance tekstschrijver/redacteur voor mijn eigen bedrijfje Tekstbureau Teksttalenten. Andere liefhebberijen naast tafeltennis zijn hardlopen, muziek luisteren en literatuur.’

2. Hoe ziet je tafeltennisloopbaan er in grote lijnen uit?

‘In 1985 ben ik begonnen met tafeltennis. Op basisschool De Kruipeal tafeltenniste ik vaak met Reynaldo Twerda, het zoontje van de hoofdmeester. Soms waren we er zelfs ’s weekends te vinden. De zaal van FTTC lag achter de school, dus we zijn toen daar maar eens een kijkje gaan nemen (waarna nog tien klasgenoten, onder wie Martijn van der Heide, ons volgden). Meteen het eerste jaar stonden we tegen elkaar in de pupillenfinale van de Friese kampioenschappen, die Reynaldo won (ondanks het feit dat ik 1-1 11-18 voor stond: wat zal ik pissig geweest zijn…). Daarna ben ik samen met Reynaldo en onder anderen Jaap van Tijum en Suzan Derkx doorgegroeid naar de kampioenspoule. Na dat voor mij lastige seizoen had ik er genoeg van. Pas op mijn 28ste heb ik het batje weer opgepakt. Veel seizoenen in de noordelijke 1e en 2e divisie gespeeld. Tafeltennishoogtepunt? In 2006 werd ik Fries kampioen in de E-klasse en het jaar daarop (met dispensatie) in de D-klasse. Dat was onverwacht en mooi. Ook omdat de FK beide jaren in ‘mijn stadje’ Franeker werden gehouden.’

3. Wat is je doel voor de komende FK in Franeker?

‘Het dubbelspel laat ik schieten. Aan de ene kant omdat ik ook in de organisatie zit en dat tijd vergt, aan de andere kant omdat ik bang ben anders mijn zeurende voet te veel te belasten. In de D-enkelklasse wil ik in elk geval proberen weer de poule door te komen. Deze klasse is in Friesland zo sterk en breed dat vooraf echt niet te zeggen is wie gaat winnen. Er zijn misschien wel tien kanshebbers. Vaak zie je dat de vorm van de dag allesbepalend is. Mijn teamgenoot Sieds Tjepkema werd vorig jaar kampioen in de D. Die zat de hele dag in een geweldige flow. Dat moet je echt hebben op zo’n dag. En dat heeft zijn charme wel.”

4. Welke speler van een andere Friese club mogen we van jou in de volgende ‘Vier vragen’ aan de tand voelen en waarom?

‘Jelle Bouwer van TTV Buitenpost. Jaren geleden kwam ik hem wel tegen in de noordelijke 1e divisie, volgens mij speelde hij toen bij Argus. Groot talent destijds. Daarna jaren uit het zicht verdwenen en nu staat hij weer goed te ballen in het eerste team van Buitenpost, een club die in de lift zit.’

1 gedachte over “FK: Vier vragen voor… Richard Heeres (FTTC)”

  1. Pingback: Vier vragen voor… Jelle Bouwer (Buitenpost) | FTTC: Tafeltennis in Franeker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *