Poldertoernooi: dubbelzilver voor Reitsma/Heeres

Zilver dubbel FTTC POldertoernooiIn de Bosbadhal in Emmeloord vond zaterdag de 42ste editie van het Poldertoernooi plaats. Een landelijk toernooi voor D- tot en met H-licentiehouders. FTTC werd vertegenwoordigd door vier senioren.

Rudy van der Kooij (E) en Jan Hartkamp (F) kwamen beiden in het enkel- en dubbelspel uit. Ze wonnen enkele partijen, maar het was in beide onderdelen niet voldoende om in de prijzen te vallen.

Beter verging het Douwe Reitsma (E) en Richard Heeres (D) in de D-licentie. Na een tweede plaats in de poule werd via een halve finale de finale gehaald. Daarin waren Dokkumers Erwin Wijnsma en Klaas de Jong echter opnieuw te sterk voor de FTTC’ers, die met zilver toch tevreden waren.

In de D-enkelklasse werd Heeres eerste in zijn zevenmanspoule. Maar helaas met nog drie anderen. Allen wonnen vier van de zes enkels. Heeres (langzaam herstellend van een langdurige voetblessure) piste naast de pot, want verloor het op onderling resultaat. Reitsma was in de E-enkelklasse eveneens goed op weg, maar verloor de doorslaggevende laatste poulewedstrijd en liep daardoor de kruisfinales mis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *