Flitsende seizoensstart FTTC 1 (jeugd en senioren)

FTTC Franeker

Vrijdagavond stond voor FTTC 1 de eerste provinciederby van het nieuwe tafeltennisseizoen op het programma. De Franekers, die opnieuw uitkomen in de noordelijke 1e divisie, trapten in tafeltenniscentrum de Driesprong af tegen Dokkum 1. Voor FTTC 1 liet de start van de wedstrijd te wensen over. De Dokkumers namen meteen een 0-2 voorsprong. Daarna herpakten de FTTC’ers zich en liepen ze uit naar 7-2. De seizoensouverture eindigde uiteindelijk in 7-3.

Richard Heeres pakte de volle winst. De offensieve Riedster van FTTC 1 boekte drie enkelzeges en won samen met Reimer Bosma bovendien de dubbel. Bosma bleef in de enkel steken op één winstpunt. Junior David Dijkhoff, die zijn debuut maakte in het eerste seniorenteam van FTTC, moest alleen – net als vorige week in de finale van de Friese kampioenschappen – zijn meerdere erkennen in Fries D-kampioen Erwin Wijnsma.

Diezelfde avond ontving FTTC 2 het voor hen vrijwel onbekende eerste team van tafeltennisvereniging Lemmer. Dit team heeft zich sinds kort nadrukkelijk gemeld in de top van de Friese regionale competitie. De in een nieuwe samenstelling spelende Franekers verloren hun eerste wedstrijd in de regionale 1e klasse met 4-6.

Tegen Lemmer 1 liet Rienk Groothoff twee enkeloverwinningen noteren. Zijn teamgenoten Sije de Graaf en Jan Bosgra, die beiden niet vaak op dit niveau hebben gespeeld, zegevierden allebei eenmaal in het enkelspel. De dubbel was een prooi voor Lemmer 1, waar de door de wol geverfde Hans Vlig niet te kloppen bleek.

FTTC 3 is donderdagavond met een nederlaag begonnen aan de voorjaarscompetitie. In eigen huis verloor dit Franeker team in de regionale 2e klasse met 2-8 van Drachten 2. Jan Hartkamp en Bertil Witvoet wonnen beiden van Uilke Komrij, die afgelopen zaterdag tijdens de FK tafeltennis de F-enkelspelfinale verloor. Arjan Zijlstra kwam niet tot winst.

Ook de drie jeugdteams van FTTC beleefden de competitiestart. FTTC 1 werd in het najaar kampioen in de minicompetitie en speelt dit seizoen in de regionale 5e klasse. In Leeuwarden werd tegen Ready 3 begonnen met een zege: 3-7. Henk Jansma bleef ongeslagen en won met Mark Buwalda ook de dubbel. Beiden werden vorige week Fries kampioen in deze tafeltennisdiscipline. Fries welpenkampioen Remco Mellema (1) en Mark (2) zorgden voor de overige Franeker punten. Zaterdagmiddag speelt FTTC 1 thuis tegen Argus 8 uit Harkstede.

In de minicompetitie speelden FTTC 1B en FTTC 2 zaterdag elk twee wedstrijden in Kollum. FTTC 1B (A-klasse) won in de zaal van Nordic met 5-0 van Drachten 1, maar verloor met 1-4 van ODI 1. Wim Drenth won drie van zijn vier partijen, Oetze van den Broek twee. FTTC 2 (B-klasse) verloor tweemaal: met 2-3 van ODI 2 en met 1-4 van Delta Impuls 2. Anne Roorda en Johan van der Meer mochten allebei één keer de felicitaties in ontvangst nemen. Op 15 februari is FTTC gastheer van de minicompetitie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *