Jeugd FTTC 1 haalt fors uit

Nils Aukema en Henk Jansma: een winnend dubbel
Nils Aukema en Henk Jansma (FTTC 1)

De jeugdspelers van FTTC 1 hebben zaterdagmiddag in eigen huis korte metten gemaakt met Argus 8. Tegen FTTC’ers Henk Jansma, Nils Aukema en Remco Mellema wonnen de Harkstedenaren slechts vier games. De overige dertig games waren voor FTTC 1. Dankzij de 10-0 overwinning op Argus 8 handhaven de debuterende Franekers hun eerste plaats in de regionale 5e klasse. Zaterdag speelt FTTC 1-jeugd een uitwedstrijd tegen het Groninger GTTC 5. Diezelfde middag is FTTC gastheer van de Friese jeugdminicompetitie, waaraan ook twee FTTC-teams meedoen.

De senioren van FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) hebben vrijdag in het stof gebeten. In een spekgladde De Borgstee in Harkstede werd met 9-1 verloren van Argus 1. De wedstrijd duurde maar liefst vierenhalf uur, mede dankzij brandalarmen en een Argus-speler die het fenomeen ‘dweilpauze’ introduceerde in het tafeltennis en daarmee de Franekers uit hun concentratie haalde. Maar eerlijk is eerlijk: Argus 1 was de bovenliggende partij. Richard Heeres redde de Franeker eer door van Jaysron Mathilda te winnen. Vrijdagavond speelt FTTC 1 thuis tegen GTTC 3.

In Ysbrechtum verging het FTTC 3 (regionale 2e klasse) niet veel beter. Wat heet: de Franekers haalden tegen YOS 1 slechts zes games en verloren afgetekend met 10-0. Na twee competitieronden staat dit team op de laatste plaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *