Franeker Sportprijs 2015: FTTC draagt spelers voor

Franeker Sportprijs 2015 FTTCEind januari 2015, op de avond voor de Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker, nam FTTC 1 (Sieds Tjepkema, Arnold Terpstra, Reimer Bosma, Martijn van der Heide, Richard Heeres en Fons Hartman) de Franeker Sportprijs 2014 voor beste seniorensportploeg van de gemeente Franekeradeel in ontvangst. Remco Mellema werd toen derde in de verkiezing van het sporttalent van het jaar.

Ook voor de Franeker Sportprijs 2015 heeft FTTC tafeltennissers voorgedragen. De gemeente Franekeradeel bepaalt welke van die sporters uiteindelijk genomineerd worden voor deze prijs. De uitreiking van de Franeker Sportprijs is op vrijdag 29 januari in theater De Koornbeurs in Franeker.

Dit is de voordracht van FTTC:

Sporter 2015 (senioren)
Sieds Tjepkema
Sieds werd eind januari 2015 Fries enkelspelkampioen in de sterk bezette D-licentie, de op één na hoogste klasse op de Friese kampioenschappen tafeltennis. Ook werd hij die dag 2e in de B/C/D-dubbelspelklasse.
Richard Heeres
Richard werd begin januari 2015 noordelijk enkelspelkampioen in de noordelijke 2e divisie. Eind januari bereikte hij tijdens de Friese kampioenschappen de halve finale in de D-licentie.

Sportploeg 2015 (senioren)
FTTC 1
De senioren van FTTC 1 werden in het voorjaar kampioen in de noordelijke 1e divisie en promoveerden naar de landelijke 3e divisie. Daarmee is FTTC 1 het enige Friese seniorenteam (sinds vijf jaar) dat uitkomt in de landelijke tafeltenniscompetitie. In het najaar werd FTTC 1 knap tweede in de landelijke 3e divisie (in een poule van zes teams). Dit team bestaat uit louter voormalige Fries kampioenen: Jan de Haan, Arnold Terpstra, Frans van den Berg en Harry van den Berg.

Sporttalent 2015 (jeugd)
Henk Jansma
Henk werd eind januari 2015 tijdens de Friese kampioenschappen tafeltennis Fries enkelspelkampioen bij de kadetten en (samen met Mark Buwalda van FTTC) Fries dubbelspelkampioen bij de junioren.
Mark Buwalda
Mark werd in het voorjaar van 2015 Nederlands enkelspelkampioen in de regionale 3e klasse en won (samen met Henk Jansma van FTTC) de Friese dubbelspeltitel bij de junioren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *