Franeker tafeltennissers kloppen Drenten

FTTC'ers Arnold Terpstra en Jan Dirk Jansma
FTTC’ers Arnold Terpstra en Jan Dirk Jansma

Vrijdagavond hebben de noordelijkedivisieteams van de Franeker tafeltennisclub twee belangrijke overwinningen geboekt. FTTC 1 zette een belangrijke stap in de strijd om handhaving, FTTC 2 heeft de kampioenstitel voor het oprapen.

FTTC 1 verstevigde tegen De Treffers’70 2 uit Klazienaveen zijn derde plek in de noordelijke 1e divisie. Een plaats die voldoende is voor handhaving. Dit seizoen degraderen namelijk de nummers 4, 5 en 6. De Franekers wonnen met 7-3 en liepen daarmee verder uit op de concurrenten. Arnold Terpstra kwam nauwelijks in de problemen en won zijn drie enkels. Fons Hartman en Jan Dirk Jansma kwamen tweemaal tot winst.

Vrijdag kan FTTC 1 zich in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen min of meer veilig spelen. Midstars 2, waarvan oud-FTTC’er Wadse Temme en standaardbattopper Harry Kruizenga deel uitmaken, is dan de tegenstander.

Koploper FTTC 2 ontving Reflex’65 1 uit Hoogeveen, de nummer twee in de noordelijke 2e divisie. Een ware topper dus. De Franeker tafeltennissers waren goed bij de les en stuurden de opponent met een 7-3 nederlaag terug naar de Drentse veengebieden.

CIMG0884Andr√© Hoekstra, Reimer Bosma en Richard Heeres waren alle drie goed voor twee enkelspelzeges. Heleen Mulderij-Roewen, de ontketende kopvrouw van Reflex’65 1 (voormalig eredivisietopper), was de FTTC’ers de baas. Bosma en Heeres wonnen samen de dubbel. FTTC 2 heeft nu veertien punten voorsprong op OLDAMBT 2, de nieuwe runner-up.

Vrijdag komt Oost 1 op bezoek. FTTC 2 heeft dan aan zes punten genoeg om de champagne te mogen ontkurken. Na nog een competitiewedstrijd volgt op 18 mei de allesbeslissende promotiewedstrijd tegen vermoedelijk Dokkum 1. Inzet van die wedstrijd op een vooralsnog geheime locatie is promotie naar de noordelijke 1e divisie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *