FTTC 1 alleen aan kop in noordelijke 1e divisie

Ondanks een ietwat tegenvallend gelijkspel greep FTTC 1 vrijdag in Harkstede de koppositie in de noordelijke 1e divisie. Tegen Argus 4 imponeerde Martijn van der Heide met drie enkelspeloverwinningen. Reimer Bosma (1) en Sieds Tjepkema (0) konden het goede voorbeeld van Van der Heide niet volgen. Doordat de Franekers de dubbel wonnen, werd een zure nederlaag voorkomen. De stand in de noordelijke 1e divisie is zeer bijzonder. Na vier wedstrijdrondes is het verschil tussen koploper FTTC 1 en hekkensluiter Assen 3 slechts zes punten. Zaterdag ontvangen de klokkendieven kampioenskandidaat Midstars 1, dat verrassend verloor van TTV Appelscha 1.

In de regionale 2e klasse had middenmoter FTTC 2 weinig in de melk te brokkelen tegen Buitenpost 2. In de Wâlden liepen de Franekers tegen een 8-2 nederlaag aan. Jan Bosgra redde de eer met zijn eerste zege van dit seizoen. En zoals bijna altijd waren Jan Hartkamp en Rudie van der Kooij succesvol in de dubbel.

Een klasse lager deed FTTC 3 goede zaken door Buitenpost 3 op een gelijkspel te houden. Daardoor blijft de hoop op handhaving in de 3e klasse levend. Bij de Franekers stal Arjan Zijlstra de show. De grote man bleef ongeslagen in enkel- én dubbelspel. Jan Koster won één enkel en samen met Zijlstra de dubbel. Voor Johannes Tigchelaar blijft de teller ook na ronde vier op nul staan.

In de 4e klasse is FTTC 4 hard op weg kampioen te worden. Alleen YOS 7 lijkt nog een bedreiging te zijn. Vrijdag versloegen de Franekers Bergum 3 met speels gemak: 9-1. Opmerkelijk genoeg was het de tot dan toe nog ongeslagen kopman Sije de Graaf die een punt liet liggen. Bertil Witvoet en Jan Venema pakten beiden de volle winst. Net als FTTC 2 en FTTC 3 speelt FTTC 4 donderdagavond een thuiswedstrijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *