Volle winst FTTC 4, verlies FTTC 2 en FTTC 3

Gisteravond was het Donderse Donderdag in tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg. Alle regionale teams speelden thuis.

Middenmoter FTTC 2 heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Donderdagavond verloren de Franekers met 3-7 van Griffioen 1, de koploper in de regionale 2e klasse. Kopman Douwe van der Wal verzorgde de hele Franeker puntenproductie, al had hij daarvoor wel twee vijfgamers nodig. Rudie van der Kooij en Jan Hartkamp kwamen beiden niet tot winst, zelfs niet in de dubbel.

In de 3e klasse had FTTC 3 het net zo lastig. Tegen lijstaanvoerder Delta Impuls 2 uit Heerenveen ging het tot 3-3 gelijk op. Maar uiteindelijk werd met 3-7 verloren. Lichtpuntje was de eerste enkelzege van Johannes Tigchelaar. Ook zijn teamgenoten Arjan Zijlstra en Jan Koster zegevierden ieder eenmaal.

Bij FTTC 4 kan het niet op dit seizoen. Ditmaal moest Griffioen 3 eraan geloven: de Wolvegasters werden in Franeker getrakteerd op een 10-0 nederlaag. Een overtuigende 100%-score dus voor Sije de Graaf, Bertil Witvoet en Melle de Boer, die – met teamgenoot Jan Venema – inmiddels aan kop gaan in de 4e klasse.

Zaterdag wacht FTTC 1 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Midstars 1 uit Middelstum. Beide teams draaien mee in de hoogste regionen van de noordelijke 1e divisie. De grote vraag is of oud-FTTC’er Jaap van Tijum het batje opneemt tegen zijn¬†voormalig clubgenoten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *