FTTC 1 bedwingt GTTC 2 en FTTC 2 wint

Prima debuut David Dijkhoff bij FTTC 2

De seniorenteams van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) maakten deze week voor de vierde keer hun opwachting in de najaarscompetitie. Voor FTTC 1 en FTTC 2 stond vrijdagavond in tafeltenniscentrum de Driesprong een thuiswedstrijd op het programma.

FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) ontving kampioenskandidaat GTTC 2 uit Groningen. De Franekers gingen voortvarend van start. Na enkelzeges van Arnold Terpstra en Richard Heeres en een flitsend dubbel (Terpstra/Heeres) stond algauw een 3-1 voorsprong op het scorebord.

Daarna verloren Terpstra en Heeres beiden een vijfgamer en viste invaller Reimer Bosma opnieuw achter het net, waardoor de Groningers uitliepen naar 3-4. Terpstra won vervolgens zijn laatste enkel in vijf games, Heeres verloor echter opnieuw een vijfgamer. Bosma verraste in de laatste partij door de Groninger kopman Erik Mulder te verslaan. De ruim vier uren durende confrontatie eindigde in 5-5.

In de wedstrijd tussen FTTC 2 en OLDAMBT 2 uit Finsterwolde werden de vijfgamers wel in Franeker voordeel beslist. Bij de Franekers debuteerde de pas 14-jarige David Dijkhoff, de algemeen Fries jeugdkampioen. Met twee enkelzeges kwam hij prima voor de dag bij de senioren. Ook teamgenoten Fons Hartman (ruim een halve eeuw ouder dan David) en Sieds Tjepkema verloren ook beiden slechts eenmaal. Door de 6-4 zege op OLDAMBT 2 draait FTTC 2 mee in de middenmoot van de noordelijke 2e divisie.

In de regionale 3e klasse speelde koploper FTTC 4 diezelfde avond een uitwedstrijd in Twijzelerheide. Van ANJA 3 werd met 7-3 verloren. Bertil Witvoet, tot dan toe nog ongeslagen, boekte twee zeges, Arjan Zijlstra nam eenmaal de felicitaties in ontvangt. Johannes Tigchelaar kwam net tekort.

In de regionale 2e klasse won FTTC 3 maandag opnieuw een competitiewedstrijd. DOV 1, waarbij Franeker Rob Baars speelt, werd in Leeuwarden met 2-8 verslagen. Net als vorige week bleef Jan Bosgra ongeslagen. Rudie van der Kooij en Sije de Graaf zegevierden beiden tweemaal. Samen met Jan Hartkamp pakte Van der Kooij ook de dubbel. FTTC 3 staat na vier competitieronden op een gedeelde tweede plek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *