FTTC gastheer van jeugdminicompetitie

Zaterdagmiddag was de Franeker tafeltennisclub (FTTC) gastheer van de Friese jeugdminicompetitie. In tafeltenniscentrum de Driesprong werd de tweede ronde van deze competitie voor beginnende jeugdtafeltennissers verspeeld. Net als twee weken geleden in Leeuwarden deden de FTTC’ers het goed tegen andere jeugdteams uit de provincie.

Tientallen supporters zagen FTTC 1 opnieuw twee overwinningen boeken. Tegen Delta Impuls (Heerenveen) en ODI (Oudega) werd met 3-2 gewonnen. De zeges waren vooral te danken aan Mark Buwalda. Zijn tegenstanders hadden nauwelijks een antwoord op zijn sterke forehandtopspin. Oetze van den Broek was voor FTTC 1 van waarde in de dubbel.

FTTC 2 deed het tegen dezelfde tegenstanders nog net wat beter dan het eerste team. Delta Impuls werd geen punt gegund (5-0) en ook ODI moest passen tegen de talenten van Franeker (3-2). Henk Jansma bleef bij zijn competitiedebuut ongeslagen. Remco Mellema liet zien heel wat in zijn mars te hebben.

De spelers van FTTC 3 hadden het lastig tegen ODI 2 en Lemmer. Alleen tegen de jonge Oudegasters werd een punt gescoord. Dat punt was te danken aan de balvaste Harm Marten Winter. Johan van der Meer deed zijn best en maakte fraaie punten, maar kwam deze keer net iets tekort.

Over twee weken vindt de derde ronde van de jeugdminicompetitie plaats bij TTV Nordic in Kollum. Ook dan zullen de drie jeugdteams van FTTC hun opwachting maken. In totaal bestaat de jeugdminicompetitie uit vier ronden. Daarna wordt het seizoen afgesloten met een gezamenlijk tafeltennistoernooi.

Gratis proeftraining

Nog geen lid van FTTC en tussen de 8 en 18 jaar? Maak kennis met FTTC: volg een gratis proeftraining.

1 gedachte over “FTTC gastheer van jeugdminicompetitie”

  1. Mirjam en Hugo Aukema en Faber

    In de tekst staat een klein foutje. Er staat aan het begin ’twee geleden’, dit moest natuurlijk ’twee weken geleden’ zijn. Groetjes, Hugo PS Het was weer een leuke zaterdagmiddag Date: Sun, 6 Oct 2013 07:55:00 +0000 To: mjahf@hotmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *