FTTC 1 en FTTC 2 grossieren in dozijnen

Dit weekend stond voor de hoogste twee teams van de Franeker tafeltennisclub opnieuw een uitwedstrijd op het menu. Net als vorige week behaalden beide formaties in totaal twaalf punten.

FTTC 1 (noordelijke 1e divisie) kwam vrijdagavond in Harkstede tegen hekkensluiter Argus 4 niet verder dan een gelijkspel (5-5). Arnold Terpstra tekende voor drie enkeloverwinningen. Zijn teamgenoot Martijn van der Heide was goed voor tweemaal winst. Helaas beleefde Sieds Tjepkema niet de beste dag uit zijn tafeltenniscarrière. De veteraan uit Sint-Annaparochie werd drie keer geklopt.

Vrijdag ontvangt FTTC 1 koploper GTTC 1, waarvan Franeker Jan de Haan deel uitmaakt. Mocht FTTC 1 flink klop krijgen van de Groningers, dan naderen ze de gevreesde degradatiezone.

FTTC 2 stond voor een pittige opdracht: voor aansluiting bij de top van de noordelijke 2e divisie mocht zaterdagmiddag niet verloren worden van medetitelkandidaat Dedemsvaart 1. In het langgerekte Overijsselse dorp verrasten de Franekers vooral zichzelf door met 3-7 te winnen.

Richard Heeres bleek opnieuw niet te kloppen, al moest de Riedster aanvaller diep gaan in zijn laatste partij tegen Christiaan ten Hartog, de kopman van Dedemsvaart 1. Samen met Douwe van der Wal, die uitstekend speelde en tweemaal succesvol was in de enkel, zette hij ook de dubbel om in winst. Rienk Groothoff gaf zijn debuut voor FTTC 2 glans met één enkelzege. In een zenuwslopende slotpartij versloeg hij Erik Kamp in vijf games.

Woensdag speelt FTTC 2 in Siddeburen de inhaalwedstrijd tegen DOTO 1, de vierde uitwedstrijd op rij. Vrijdag volgt in eigen huis de topper tegen het sterke OLDAMBT 1. De thuiswedstrijden van FTTC 1 en FTTC 2 beginnen om 20.00 uur. Meer informatie op www.fttc.nl.

Blijf ook op Facebook op de hoogte van het wel en wee van FTTC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *