FTTC 1 en FTTC 2 spelen gelijk

In Klazienaveen is FTTC 1 zaterdag tegen De Treffers’70 2 niet verder gekomen dan een gelijkspel: 5-5. Toch zijn de Franeker tafeltennissers dankzij dit resultaat opgeklommen naar de derde plek in de noordelijke 1e divisie.

Geen overbodige luxe, want komend seizoen worden de noordelijke divisies gereorganiseerd, waardoor extra veel teams een divisie lager worden gezet. Grote man bij de Franekers was Arnold Terpstra, die ongeslagen bleef. Sieds Tjepkema en Fons Hartman wonnen beiden eenmaal.

Ook lijstaanvoerder FTTC 2 stond twee weken stil. Zaterdagmiddag vervolgden de Franekers de voor hen tot dusver succesvol verlopende voorjaarscompetitie in Hoogeveen. Tegenstander Reflex’65 1 wordt gezien als een concurrent voor het kampioenschap in de noordelijke 2e divisie.

Dat blijkt dit team rondom voormalig eredivisiespeelster Heleen Mulderij-Roewen inderdaad te zijn: voor het eerst dit seizoen wist FTTC 2 niet te winnen. De wedstrijd eindigde in 5-5. André Hoekstra trok de Franeker kar (driemaal winst), in zijn kielzog gevolgd door Douwe van der Wal (twee zeges). Douwe Reitsma liet punten liggen. Ook de dubbel ging verloren.

Vrijdag reist koploper FTTC 2 naar Assen om het daar op te nemen tegen Oost 1, de nummer 2 in de noordelijke 2e divisie. FTTC 2 heeft zeven punten voorsprong op de Drenten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *