Vooruitblik vijfde competitieronde

LINKPARTNERS FTTC: StaatsloterijspelBol.comFBTO (autoverzekering)

Volg FTTC op Facebook!

Deze week zijn de vier seniorenteams van FTTC alweer toe aan de vijfde ronde van de voorjaarscompetitie. Bijna op de helft dus. Komend weekend valt voorzichtig de eerste balans op te maken: hoe staan de teams ervoor?

Zaterdagavond speelt FTTC 1 in Middelstum tegen hekkensluiter Midstars 2, waarvan oud-FTTC’er Wadse Temme deel uitmaakt. De Groninger promovendus beleeft tot dusver een matig seizoen. Maar ook FTTC 1 heeft de wind nog niet in de zeilen. Winst is noodzakelijk om zich boven in de middenmoot van de noordelijke 1e divisie te handhaven. Lijstaanvoerder TTV Appelscha 1 en runner-up GTTC 2 lijken nu al niet meer te achterhalen.

Koploper FTTC 2 wacht vrijdagavond in Assen de topper tegen Oost 1, de nummer twee in de noordelijke 2e divisie. Na vier wedstrijden hebben de Franekers al zeven punten voorsprong op de Drenten. Bij winst wordt dat gat aangenaam groter en kan FTTC 2 in de tweede helft van de competitie toewerken naar het kampioenschap. Maar zover is het nog niet: Drenten zijn taai.

Ook FTTC 3 (regionale 2e klasse) speelt een topper. Uit tegen lijstaanvoerder Buitenpost 1 zullen de klokkendieven vrijdagavond alles uit de kast moeten halen om de achterstand van zes punten te verkleinen en zodoende in de titelrace te blijven.

FTTC 4 (regionale 3e klasse) speelde maandagavond al. Zo goed als FTTC 4 aan de voorjaarscompetitie begon, zo moeizaam gaat het de afgelopen weken. Na de laatste twee wedstrijden te hebben verloren, werd maandagavond met maar liefst 9-1 van het Leeuwarder DOV 1 verloren. Door dit tegenvallende resultaat beweegt FTTC 4 zich richting de kelder van de regionale 3e klasse. Bertil Witvoet zorgde voor het enige punt.

Volg FTTC ook op Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *