FTTC 1 hoopt op wonder – FTTC 2 kampioen!

De Franeker tafeltennisclub nadert het einde van de najaarscompetitie. Afgelopen week speelden vier teams hun voorlaatste wedstrijd. Alleen FTTC 1 won.

In Scheemda was het laag geklasseerde Reflex 1 vrijdagavond de tegenstander van FTTC 1. De Franekers begonnen moeizaam, maar uiteindelijk wonnen de heren met 2-8. Martijn van der Heide en Sieds Tjepkema bleven ongeslagen, Reimer Bosma liet een punt lopen. Vrijdagavond speelt FTTC 1 (nummer 2 in de noordelijke 1e divisie) de topper tegen koploper Argus 3. In eigen huis levert alleen een 10-0 overwinning FTTC de titel en promotie naar de landelijke 3e divisie op.

FTTC 2 werd begin vorige week met overmacht kampioen in de regionale 1e klasse. Er resteerden twee wedstrijden om spek en bonen. De eerste resulteerde vrijdagavond in Ysbrechtum in een smadelijke nederlaag: de Franekers verloren met 7-3 van YOS 1, waarvan thuis een maand eerder eenvoudig met 10-0 werd gewonnen.

Douwe van der Wal presteerde met twee enkelzeges naar behoren, invaller Sije de Graaf won knap één partij, Douwe Reitsma stelde met driemaal verlies teleur. Vrijdag mag FTTC 2 deze smet op het blazoen wegpoetsen en thuis tegen Ready 3 nog eenmaal laten zien dat het terecht is gepromoveerd naar de noordelijke 2e divisie.

In de 2e klasse moet FTTC 3 ervoor waken dat het niet alsnog degradeert. Na het 3-7 verlies tegen Buitenpost 1 is het voor de Franekers alle hens aan dek, zeker omdat koploper Dokkum 2 in de laatste wedstrijd op bezoek komt. Rienk Groothoff zorgde bij FTTC 3 voor twee punten.

FTTC 4 liep tegen Griffioen 2 tegen de negende nederlaag van dit seizoen aan: 3-7. Dankzij twee winstpartijen van Jan Koster bleef de schade nog een beetje binnen de perken. Degradatie naar de 4e klasse is echter onvermijdelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *