Toermalijn winnaar Franeker Basisscholenkampioenschappen Tafeltennis

FTTC verwelkomde vandaag 23 leerlingen (groep 5-8) die met elkaar de strijd aangingen tijdens de Franeker Basisscholenkampioenschappen Tafeltennis. Het werd een zeer geslaagde tafeltennismiddag met veel belangstellenden, gemotiveerde deelnemers, prachtig tafeltennis en een spectaculaire finale als sluitstuk.

De leerlingen van groep 5 en 6 startten om 13.30 uur. Twee deelnemers van Toermalijn maakten de dienst uit in de klasse voor groep 5. Uiteindelijk bleek Mart Breuker net iets sterker te zijn dan klasgenoot Jay de Vries.

In de klasse voor groep 6 waren de kaarten anders geschud. De Fûgelflecht voerde de boventoon, met een 1e prijs voor Tim Bijlsma en een 3e prijs voor Jarno Hoogerhuis. Jan Karel Schuil (De Korendrager) legde beslag op de tweede plek.

Winnaars Groep 7 en Groep 8

Na de leerlingen van groep 5 en 6 was het om 15.30 uur de beurt aan hun schoolgenoten uit de hoogste twee groepen. In de klasse voor groep 7 won Dirk de Vries (De Korendrager) goud. Zilver was weggelegd voor Alex Smit (Toermalijn).

Echt spannend werd het in de klasse voor groep 8, die bestond uit twee poules van vier spelers. Na twee halve finales kwamen Henk Jansma (Toermalijn) en Mark Buwalda (Kleyenburg) in de finale tegenover elkaar te staan. Henk won de eerste game, waaraan geen einde leek te komen: 19-17. Bij 2-2 in games moest de laatste game de beslissing brengen. Opnieuw was Henk de koelste kikker. Met 13-11 werd hij kampioen in de ‘veteranenklasse’.

Toermalijn wint wisselbeker

Voor het eerst dit jaar stelde FTTC een wisselbeker beschikbaar voor de succesvolste Franeker basisschool. Deze glimmende trofee werd met duidelijke cijfers een prooi voor Toermalijn, dat respectievelijk De Fûgelflecht en De Korendrager achter zich liet. Vanzelfsprekend keerden alle winnaars met een fraai ereteken huiswaarts.

Uitslagen Franeker Basisscholenkampioenschappen Tafeltennis

Groep 5
1. Mart Breuker (Toermalijn)
2. Jay de vries (Toermalijn)

Groep 6
1. Tim Bijlsma (De Fûgelflecht)
2. Jan Karel Schuil (De Korendrager)
3. Jarno Hoogerhuis (De Fûgelflecht)

Groep 7
1. Dirk de Vries (De Korendrager)
2. Alex Smit (Toermalijn)

Groep 8
1. Henk Jansma (Toermalijn)
2. Mark Buwalda (Kleyenburg)
3. Lars Bijlsma (De Fûgelflecht)
4. René de Haan (Toermalijn)

Meer informatie over jeugdtafeltennis

Iedere deelnemer aan de Franeker Basisscholenkampioenschappen Tafeltennis mag twee gratis trainingen volgen bij FTTC-trainer Willem de Vries. De jeugdtraining is op dinsdagmiddag in de Driesprong (Salverderweg 21) en begint om 16.30 uur. Meer informatie over jeugdtafeltennis en de contributie vind je op deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *