FTTC 1 keert terug naar de landelijke competitie

Frans van der Berg (l) en Arnold Terpstra (r). Foto: www.x-lent.nl.
Frans van der Berg (l) en Arnold Terpstra (r). Foto: www.x-lent.nl.

Na vijf jaar is een Fries tafeltennisteam gepromoveerd naar de landelijke competitie. Het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) onderstreepte zaterdag in Assen andermaal zijn suprematie in de noordelijke 1e divisie. ‘Concurrent’ Assen 2 werd overtuigend met 0-10 verslagen.

FTTC 1 versterkte zich voor de voorjaarscompetitie met de van Ready overgekomen Leeuwarders Harry en Frans van der Berg. Samen met Arnold Terpstra zijn zij de spil van het kampioensteam (waarvan ook André Hoekstra deel uitmaakt). Van de 72 enkelpartijen die deze drie tafeltennissers dit seizoen speelden, werden er 67 gewonnen. De voorsprong op de nummer twee is dan ook astronomisch (23 punten).

In 2010 was FTTC 1 het laatste Friese team dat op landelijk niveau deelnam aan de competitie. Voor de najaarscompetitie heeft het Franeker vlaggenschip zich opnieuw versterkt. Jan de Haan keert na jaren in Groningen gespeeld te hebben (landelijke 2e divisie) terug naar zijn oude club. Daarmee bestaat FTTC 1 volgend seizoen louter uit spelers die meermalen algemeen Fries kampioen zijn geweest. Met De Haan in de gelederen verwacht FTTC 1 in het najaar in de landelijke 3e divisie mee te kunnen doen om het kampioenschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *