FTTC 1 met nederlaag terug uit Oegstgeest

De Franeker tafeltennisclub kan terugzien op een beroerde competitieweek. Slechts één van de zes teams boekte een zege.

Promovendus FTTC 1 (landelijke 2e divisie) startte vorige week met een 7-3 overwinning op het Amsterdamse US 2 vol bravoure in de voorjaarscompetitie. Zaterdag kregen de senioren in Oegstgeest een tik op de Friese billen: Pecos 1 was met 9-1 te sterk. David Dijkhoff redde de eer. Zaterdag is het tijd voor een op dit hoge niveau welhaast unieke provinciederby. FTTC 1 ontvangt het eveneens gepromoveerde Buitenpost 1, met daarin oud-FTTC’er en voormalig eredivisiespeler Jaap van Tijum. Ook met het oog op handhaving een zeer aansprekende wedstrijd. De vraag is of FTTC 1 kopman Jan de Haan voor het eerst dit seizoen uit de ren haalt.

In Coevorden volgden de senioren van FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) het niet navolgenswaardige voorbeeld van het eerste team. Ook de Franeker reserves gingen met 9-1 onderuit. Tegen HOU-Tafel ’77 1 bracht alleen Sieds Tjepkema een punt op het scorebord. Komend weekend is Midstars 2 uit Middelstum de volgende tegenstander.

FTTC 3 kwam deze week vanwege een lappenmand vol spelers niet in actie. FTTC 4 (regionale 4e klasse) wel, en succesvol: YOS 3 uit Ysbrechtum werd vrijdagavond in tafeltenniscentrum de Driesprong getrakteerd op een 8-2 nederlaag. Jan Hartkamp en Amnoi Tampa bleven ongeslagen, Laszlo Handl won één enkelpartij.

Jeugdteam FTTC 1 (noordelijke divisie) speelde in Buitenpost 5-5 tegen Buitenpost 1. Sam Blits (die een heel knappe overwinning boekte op de veel hoger gerankte Romke Havinga) en Nils Aukema wonnen beiden tweemaal, Ruben Handl zegevierde eenmaal. FTTC 2 (regionale 1e klasse) won vorige week met 9-1, maar moest ditmaal zijn meerdere erkennen in Argus 4 uit Harkstede: 7-3. Pieter Miedema, Robin Simon en Jasper Bosch wonnen alle drie eenmaal.

Valentijn 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *