FTTC’er David Dijkhoff uitblinker in bijzondere provinciederby

Zaterdag ontvingen de senioren van FTTC 1 in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong collega-promovendus Buitenpost 1. Een onvervalste provinciederby, die in de landelijke 2e divisie (beste 44 herenteams van Nederland) zeldzaam is.

Tafeltennis competitie fttc franeker buitenpostDe Franekers gingen voortvarend van start en namen een 3-0 voorsprong, onder andere dankzij een knappe overwinning van David Dijkhoff op voormalig eredivisiespeler en oud-FTTC’er Jaap van Tijum. Na de verloren dubbel werd het stuivertje wisselen. Uiteindelijk eindigde het treffen tussen de twee beste Friese teams in 6-4 voor FTTC 1, de eerste zege van het seizoen. David Dijkhoff verloor geen game en bleef ongeslagen, Arnold Terpstra won tweemaal, Bram Parlevliet pakte één enkel. Begin maart is in Enschede ENTAC 1 de volgende tegenstander voor FTTC 1, dat meedraait in de subtop.

FTTC 2 kreeg donderdagavond in eigen zaal opnieuw rake klappen. Kampioenskandidaat Midstars 2 uit Middelstum was met 1-9 te sterk. De Franekers missen de geblesseerde kopman Douwe van der Wal én enig fortuin. Net als een week geleden tegen HOU-Tafel ’77 1 werden tegen Midstars 1 vier partijen over de maximale vijf games beslist in het voordeel van de tegenstander. FTTC 2 staat op de laatste plaats in de noordelijke 2e divisie en gaat waarschijnlijk een lastig seizoen krijgen.

Runner-up FTTC 3 (regionale 2e klasse) speelde thuis gelijk tegen hekkensluiter Buitenpost 6: 5-5. Bertil Witvoet won twee enkelpartijen en samen met invaller Amnoi Tampa de dubbel. FTTC 4 (regionale 4e klasse) ging met 4-6 nipt onderuit tegen Griffioen 2 uit Wolvega. Jan Hartkamp (2), Ruben Handl (1) en de dubbel zorgden voor de punten.

Het eerste jeugdteam, subtopper in de noordelijke divisie, versloeg in Groningen Vinkhuizen 1 met 4-6. Grote man bij de Franekers was Ruben Handl, die tweemaal tot winst kwam. Het tweede jeugdteam kwam niet in actie.

Start to Tabletennis
Elke donderdagavond (19.00-20.15 uur) is het bij FTTC tijd voor Start to Tabletennis. Trainer Reimer Bosma leert een groeiende groep startende volwassen tafeltennissers de fijne kneepjes van de tafeltennissport. Ook eens meedoen? Je kunt twee weken gratis komen kennismaken. Mail FTTC van tevoren om te laten weten dat je komt. Tafeltenniscentrum de Driesprong vind je aan de Salverderweg 21 in Franeker.

Games algemeen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *