Kleine delegatie FTTC’ers wint prijzen op FK tafeltennis in Dokkum

TTV Dokkum heeft zaterdag de Friese kampioenschappen tafeltennis voor senioren en jeugd gehouden. Aan dit uitstekend georganiseerde toernooi nam een bescheiden delegatie van de Franeker tafeltennisclub deel. Toch gingen vier van de zeven FTTC’ers met een prijs naar huis.

Een jaar geleden veroverde Arnold Terpstra in Franeker samen met Jan Dirk Jansma de algemene Friese dubbeltitel. In Dokkum herhaalde de linke Leeuwarder dit sterke staaltje, ditmaal met Douwe Reitsma aan zijn zijde. Verrassend kaapten zij het goud weg voor de (snot)neuzen van clubgenoten David Dijkhoff en Bram Parlevliet, die ook in 2018 genoegen moesten nemen met zilver.

Parlevliet, in FTTC 1 (landelijke 2e divisie) teamgenoot van Arnold Terpstra, David Dijkhoff en Jan de Haan, werd ’s middags in het enkelspel knap derde in de eliteklasse. Hij won daarmee een flinke geldcheque, die diezelfde avond in een niet nader genoemde vreetschuur in Leeuwarden volledig opging aan hippe hapjes, waarvan enkele onzichtbaar in de nabijheid van de restauranttafel zijn achtergebleven.

De finale in de hoogste herenklasse ging tussen twee oud-FTTC’ers en voormalige eredivisiespelers: Jaap van Tijum (TTV Buitenpost, landelijke 2e divisie) en Arnoud Meijer (TTV Dokkum, voor Hilversum 2 uitkomend in de landelijke 1e divisie). Topverdediger Meijer, al vijf keer eerder algemeen Fries enkelspelkampioen, won deze finale met 3-1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *