FTTC 1 pakt vijf punten na marathonwedstrijd

Het is niet altijd feest. Dat merkten de succesvolle tafeltennissers van FTTC 1 zaterdag. Na drie klinkende zeges in de najaarscompetitie (10-0, 10-0, 8-2) maakte de Franeker koploper in de landelijke 3e divisie tegen Tafeltennis Zwolle 1 pas op de plaats. Meer dan een gelijkspel zat er na een marathonwedstrijd niet in.

De FTTC’ers gingen voortvarend van start met enkelzeges van David Dijkhoff en Arnold Terpstra (beide in vijf games) en Bram Parlevliet (3-0). Daarna werd de dubbel verloren en capituleerde Terpstra verrassend tegen Remco Diele. Man of the match Dijkhoff, Leeuwarder in Franeker dienst, zorgde voor 4-2, waarna de wedstrijd kantelde en de Zwollenaren zelfs op een 4-5 voorsprong kwamen. In de laatste partij wist de ongeslagen Dijkhoff een nederlaag op het nippertje te voorkomen: 5-5.

FTTC 1 blijft gerieflijk aan de leiding gaan in de landelijke 3e divisie. Tafeltennis Zwolle 1 volgt op twaalf punten. Zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd. FTTC 1 neemt het dan vanaf 15.00 uur op tegen Victory’55 1 uit Volendam. Om 17.30 uur start de wedstrijd tussen FTTC 2 en lijstaanvoerder Emmen 1 (noordelijke 2e divisie).

De twee regionale seniorenteams van de Franeker tafeltennisclub liepen beide tegen een nederlaag aan. Subtopper FTTC 3 (2e klasse) verloor met 4-6 van Drachten 2. Jan Bosgra verloor zijn eerste enkelpartij van dit seizoen. FTTC 4 (3e klasse) ging met 2-8 ten onder tegen het Leeuwarder Ready 2.

Het eerste jeugdteam (noordelijke divisie) wist voor de vierde keer op rij niet te winnen. Zaterdag ging De Treffers’70 3 uit Klazienaveen er in Franeker met de buit vandoor: 4-6. Ruben Handl-Vigh was tweemaal succesvol in het enkelspel, teamgenoot Ids Koster won één enkel. FTTC 2 (1e klasse) verging het beter. Thuis werd voor het eerst dit seizoen gewonnen. Kim Antonisse (3), Jasper Bosch (2) en Pieter Miedema (1) versloegen DTTC’78 1 uit Appingedam met 7-3.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *