FTTC 1 wint met 10-0: boter bij de vis voor Volendammers

Archieffoto

Eenmaal in één competitie met 10-0 winnen is bijzonder, tweemaal is zeldzaam en driemaal is groots. De senioren van het vlaggenschip van de Franeker tafeltennisclub boksten het zaterdag in eigen zaal voor elkaar. En dat ook nog eens in één competitiehelft. Boter bij de vis dus voor opponent The Victory ’55 1 uit Volendam.

Dankzij de derde tienklapper is de voorsprong van koploper FTTC 1 op nummer twee Tafeltennis Zwolle 1 al vijftien punten. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg lijken Jan de Haan, Arnold Terpstra, David Dijkhoff en Bram Parlevliet op koers te liggen voor promotie naar de landelijke 2e divisie. Komende zaterdag is in Heerhugowaard DOV 1 de volgende tegenstander.

Bij FTTC 2, twee divisies lager uitkomend in de noordelijke 2e divisie, zit het een beetje tegen. Eén speler is langdurig uitgeschakeld en vorige week belandde opnieuw een speler van de Franeker reserves in de lappenmand. Lijstaanvoerder Emmen 1 was zaterdag in Franeker met 2-8 te sterk. Het is nog te vroeg om het kind met het badwater weg te gooien. Wellicht kan FTTC 2 in de resterende zeven competitiewedstrijden toch nog stappen voorwaarts zetten.

Ook de regionale seniorenteams kregen klop. FTTC 3 (2e klasse) verloor met 6-4 van Buitenpost 4. Lichtpuntje waren de drie enkelspelzeges van jongeling Lennert Keuning. FTTC 4 (3e klasse) kon het niet bolwerken tegen Dokkum 5. In de stad waar toekomstig Waadhoekeburgemeester Marga Waanders nu nog de scepter zwaait werd het 6-4.

Het eerste jeugdteam staat na de 9-1 nederlaag van zaterdag tegen OLDAMBT 1 op de één na laatste plaats in de noordelijke divisie. In Finsterwolde werd alleen het dubbelspel in winst omgezet. Middenmoter FTTC 2 (1e klasse) zegevierde zaterdag in Groningen tegen GTTC 2 voor de derde keer op rij. Man of the match met drie enkelzeges was FTTC’er Robin Simon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *