FTTC 1 ruikt handhaving, weer tienklapper voor eerste jeugdteam

Franeker Tafeltennisclub FTTC | Logo

De najaarscompetitie nadert haar einde. Gedane zaken? Niet echt: voor menig team van de Franeker tafeltennisclub staat er nog iets op het spel.

Vaandeldrager FTTC 1 strijdt om lijfsbehoud. Niets nieuws onder de zon, maar overleven gaat dit team inmiddels wel verdraaid goed af. Zaterdag werd het Rotterdamse Alexandria ’66 1 met 6-4 verslagen. Kopman Bram Parlevliet (0) had zijn dag niet, ‘good old’ Arnold Terpstra (3) wel. David Dijkhoff won twee enkels en samen met Parlevliet de dubbel. Komende week gaan de Franekers in Almelo op bezoek bij hekkensluiter Blauw-Wit 1. Een overwinning lijkt voldoende om in de landelijke 2e divisie andermaal het vege lijf te redden.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) beleeft om uiteenlopende redenen een lastig seizoen. Zaterdag werd in eigen zaal met 3-7 verloren van aanstaand kampioen Idéfix 1 uit Groningen. Jan Dirk Jansma en Henk Jansma wonnen beiden één enkelspel en samen de dubbel. Clubgenoot Eelke ‘Elo’ Cramer en teamgenoot Jasper van der Aa waren de Jansma’s en invaller Bertil Witvoet de baas. Vrijdag heeft FTTC 2 tegen Emmen 1 een goede uitslag nodig om zich te handhaven.

FTTC 3 (regionale 1e klasse) verloor zaterdag tegen YOS 1 voor de vijfde keer op rij: 4-6. Kopman Raymond Stodel bleef ongeslagen. Tegen hekkensluiter Drachten 1 is komende week een ruime overwinning nodig voor handhaving. Ook FTTC 4 (regionale 4e klasse: 5-5 tegen Effect ’78 1, driescore voor Jan Hartkamp) en FTTC 5 (regionale 5e klasse: 6-4 tegen Delta Impuls 3) kwamen niet tot winst.

Jeugdteams
Was het dan, behalve de uitslag van de senioren van FTTC 1, een ’troosteloos’ tafeltennisweekend? Dat valt mee: promovendus en lijstaanvoerder FTTC 1 (jeugd 2e klasse FlexMatch) zette de puntjes wél goed op de i. Net als vorige week versloegen Helder Staalsmid en Milan Faber de tegenstander met 10-0. Ditmaal was Emmen 1 de klos. FTTC 1 heeft zaterdag tegen Ready 2 genoeg aan vier punten voor het kampioenschap. In de degradatiepoule van de 3e klasse FlexMatch versloeg FTTC 2 Reflex ’65 1 uit Hoogeveen (Bas Elsinga 2, Rogier de Haan 2, Thijs van der Horst 1, beide dubbels) met 3-7. FTTC 3 verloor (1-4) en won (4-1) in de laatste ronde van de Table Stars-competitie en is in een poule van zes teams als vijfde geëindigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *