FTTC 1 ruim aan kop in landelijke 3e divisie

Valentijn 2016

Lukt het de senioren van FTTC 1 om dit seizoen kampioen te worden in de landelijke 3e divisie? De Franekers beleven in elk geval een vliegende start. Na de 9-1 zege op SVE 2 werd zaterdag ook Hilversum 4 met 1-9 verslagen. Na twee competitieronden heeft koploper FTTC 1 al zes punten voorsprong op de nummer twee. In Hilversum bleven Frans van den Berg en Arnold Terpstra ongeslagen. Bram Parlevliet liet een puntje liggen. Over twee weken is Blauw-Wit 1 uit Almelo de tegenstander. FTTC 1 speelt dan een thuiswedstrijd.

FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) is eveneens sterk begonnen aan de voorjaarscompetitie. In Emmen werd het tweede team van de gelijknamige vereniging met 2-8 verslagen. Martijn van der Heide won al zijn partijen. Harry van den Berg en Sieds Tjepkema haakten goed aan. Beiden boekten twee enkelspelzeges. Woensdag staat de doordeweekse wedstrijd tegen provinciegenoot Bergum 1 op het programma.

Douwe van der Wal (FTTC 3) in actie tegen Drachten 1
Douwe van der Wal (FTTC 3) in actie tegen Drachten 1. De wedstrijd eindigde in 5-5.

Ook promovendus FTTC 3 draait in de top van de competitie mee. Tegen het sterke Drachten 1 sleepten de klokkendieven vrijdag een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur. Dit onder aanvoering van Douwe van der Wal, die alle Drachtsters het nakijken gaf en duidelijk op de weg terug is na een lange periode vol blessureleed. FTTC 3 staat op de tweede plaats in de regionale 1e klasse. Donderdag wist ook FTTC 5 (regionale 4e klasse) te winnen. In eigen zaal werd ODI 3 uit Oudega met 6-4 verslagen. Grote man bij de Franekers was Jan Hartkamp.

Het eerste jeugdteam van de Franeker tafeltennisclub kwam afgelopen weekend niet in actie. FTTC 2 wel. De jonge talenten, die uitkomen in de regionale 4e klasse, boekten alweer hun tweede zege van dit seizoen en zijn koploper. Tegen HOU-Tafel ’77 3 uit Coevorden bleef FTTC’er Robin Simon fier overeind. Teamgenoten Jasper Bosch (2) en Harm-Marten Winter (1) en winst in de dubbel zorgden uiteindelijk voor een zevenklapper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *