Senioren FTTC 2 verstevigen koppositie

In een week waarin het eerste seniorenteam (lijstaanvoerder in de landelijke 3e divisie) van de Franeker tafeltennisclub niet in actie kwam, heeft FTTC 2 zijn koppositie in de noordelijke 2e divisie verstevigd. Bergum 1 was een maatje te klein voor de Franekers, die de provinciegenoot met 1-9 versloegen. Harry van den Berg en Richard Heeres wonnen al hun enkelpartijen. Sieds Tjepkema morste een punt tegen Fries dameskampioene Tamar Kooistra. FTTC 2 heeft na drie wedstrijden al acht punten voorsprong op de directe achtervolgers. Zaterdag is concurrent Dokkum 1 in eigen zaal de tegenstander.

In de regionale 1e klasse handhaafde FTTC 3 zijn tweede plek, ondanks een magere 5-5 tegen het laag geklasseerde Ready 2. Bij de Leeuwarders zette de Duitse Rika Hartmann, die tijdens de Friese kampioenschappen in de damesfinale verloor van Tamar Kooistra, een flinke streep door de Franeker rekening. Zij bleef ongeslagen. Rienk Groothoff (2), Douwe Reitsma (2) en Jan Bosgra (1) sprokkelden de vijf punten bij elkaar. Komende zaterdag ontvangt FTTC 3 koploper Ready 1.

FTTC 4 blijft verbazen in de 2e klasse. De Franeker promovendus won ook zijn tweede wedstrijd: YOS 1 werd thuis met 7-3 aan de zegekar gebonden. Junior Henk Jansma maakte zijn debuut in de seniorencompetitie en deed dat verdienstelijk: de Jansmatelg won twee enkelpartijen. Ook Raymond Stodel en Bertil Witvoet lieten twee zeges noteren. Deze week kan FTTC 4 in een rechtstreeks duel met nummer één Buitenpost 2 de koppositie overnemen. In de 4e klasse versloeg middenmoter FTTC 5 de Ysbrechtumers van YOS 4 met 7-3. Jan Hartkamp en Jan Koster bleven ongeslagen.

Het eerste jeugdteam van FTTC (1e klasse) verloor zaterdag opnieuw. In tafeltenniscentrum de Driesprong was Delta Impuls 1 met 4-6 net te sterk voor Lennert Keuning (2), Remco Mellema (1) en Bowe van der Geest (1). Beter verging het FTTC 2. De Franeker koploper (4e klasse) haalde uit tegen DOTO 1 uit Siddeburen: 9-1. FTTC’ers Harm-Marten Winter en Pieter Miedema scoorden optimaal, Robin Simon verloor zijn eerste partij van dit seizoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *