IJzersterk FTTC 1 te machtig voor Almeloërs

De tafeltennissers van FTTC 1 blijven stevig aan de weg timmeren in de landelijke 3e divisie. Het sterkste seniorenteam van Friesland zegevierde voor de derde keer op rij met 9-1. Ditmaal was Blauw-Wit 1 uit Almelo niet opgewassen tegen de Franekers, die dankzij Frans van den Berg (3), Arnold Terpstra (3), Jan de Haan (2) en dubbelwinst opnieuw negen punten konden bijschrijven. Komende zaterdag moet FTTC 1 voor het eerst écht aan de bak. Dan is in Veenendaal SKF 3 (op vijf punten achterstand tweede achter koploper FTTC 1) de niet malse opponent.

Sfeerimpressie (vrij van rechten)
Sfeerimpressie (vrij van rechten)

Ook FTTC 2 dendert door. Na 7-3, 8-2 en 9-1 won de favoriet in de noordelijke 2e divisie zaterdag met 8-2 van provinciegenoot Dokkum 1. Franekers Harry van den Berg en Martijn van der Heide bleven in deze wedstrijd ongeslagen. Sieds Tjepkema verloor twee enkelpartijen. De voorsprong op naaste concurrent TIOS ’66 1 bedraagt na vier competitieronden al negen punten. Dit team is voor FTTC 2 de eerstvolgende tegenstander op weg naar de begeerde titel.

FTTC 3 (regionale 1e klasse) en FTTC 4 (regionale 2e klasse) namen het als nummer twee in hun klasse dit weekend beide op tegen de koploper. Voor de Franeker teams draaiden de toppers uit op een teleurstelling: FTTC 3 verloor met 4-6 van Ready 1 en FTTC 4 met 7-3 van Buitenpost 2. Door die nederlagen kunnen de eventuele titelambities voorlopig terug de koelkast in. FTTC 5 (regionale 4e klasse) boekte een 1-9 zege op Bergum 3 en staat op slechts twee punten van lijstaanvoerder Buitenpost 5 knap tweede.

Sport algemeen

Het eerste jeugdteam van FTTC (regionale 1e klasse) pakte eindelijk zijn eerste zege. Hekkensluiter De Treffers ’70 4 uit Klazienaveen werd met 9-1 aan de kant gezet. Remco Mellema en Lennert Keuning ontvingen ieder driemaal de felicitaties van de tegenstander, Bowe van der Geest moest eenmaal passen.

In de regionale 4e klasse deed koploper FTTC 2 – dankzij het trio Robin Simon, Pieter Miedema en Jasper Bosch – andermaal heel goede zaken. Argus 6 uit Harkstede werd getrakteerd op een klinkende 10-0 nederlaag. FTTC gaat hierdoor fier aan de leiding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *