FTTC 1 verliest koppositie in Heemstede

FTTC-2013-100Al na een week zijn de senioren van FTTC 1 hun koppositie in de landelijke 2e divisie kwijtgeraakt. Vriendenschaar 2 verpulverde Bijmaat 1 met 10-0 en is door die monsterscore de nieuwe lijstaanvoerder. FTTC 1 volgt op vier punten.

In Heemstede kwamen de Franekers zaterdag zeer stroef uit de startblokken. Even dreigde een afstraffing (4-1) tegen HBC 1, maar FTTC 1 kon het tij keren en hield de schade uiteindelijk beperkt: 5-5. Frans van den Berg en Bram Parlevliet pakten beiden twee enkels, Jan de Haan moest het met één overwinning doen.

Reizen algemeenKomende zaterdag ontvangt FTTC 1 in de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft het eerste team van Assen, terwijl Vriendenschaar 2 het dan opneemt tegen nummer drie HBC 1. Twee interessante wedstrijden die zullen uitmaken waar FTTC 1 op de helft van de rit staat.

De tweede thuiswedstrijd tijdens de aanstaande tweede Super Saturday van dit seizoen in tafeltenniscentrum de Driesprong is FTTC 2 versus het lager geklasseerde GTTC 3. In Assen deden de klokkendieven zaterdag goede zaken door koploper Assen 2 met 4-6 te verslaan. Daardoor is directe handhaving in de noordelijke 1e divisie (top vier na zeven wedstrijden) nog in zicht. In Assen scoorden Sieds Tjepkema (2), Martijn van der Heide (2) en Harry van den Berg (1) de enkelpunten.

FTTC 3 beleefde vrijdag tegen ANJA 1 een dieptepunt. In Twijzelerheide werden de FTTC-reservereserves met 10-0 afgedroogd. Met als gevolg voorlopig de laatste plek in de regionale 1e klasse. Veel beter verging het FTTC 4, dat zijn koppositie in de regionale 2e klasse verstevigde. Lemmer 1 (zonder kopman Hans Vlig) werd met 3-7 verslagen. Raymond Stodel, Bertil Witvoet en Lennert Keuning sleepten alle drie twee enkelpartijen binnen.

De jeugd van FTTC 2 boekte de tweede overwinning van dit seizoen. Vinkhuizen 2 werd met 6-4 terug naar Groningen gestuurd. FTTC 2 staat op de voorlaatste plek in de regionale 2e klasse. Zaterdag startte de Table Stars-duocompetitie. FTTC is daarin met één jeugdteam vertegenwoordigd. Dat ging voortvarend van start door tweemaal met 5-0 te winnen. Ids Koster en Ruben Handl-Vigh waren duidelijk op dreef.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *