Tafeltennissers FTTC 2 halen uit en rukken op

fttc2gttc3De succesvolle tafeltennissers van FTTC 1 hebben herfstvakantie. Daarom waren deze week veel blikken gericht op de Franeker reserves, die vorig seizoen promoveerden naar de noordelijke 1e divisie en daarin boven verwachting meedraaien. Ook zaterdag deed FTTC 2 uitstekende zaken. Na een week geleden koploper Assen 2 met 4-6 geklopt te hebben, werd nu thuis uitgehaald tegen GTTC Groningen 3: 9-1.

De ruime overwinning doet vermoeden dat GTTC 3 kansloos was. Maar dat was niet het geval. De Groningers verweerden zich prima, maar de mannen van FTTC 2 waren net iets vaster en effectiever. Harry van den Berg, André Hoekstra en Richard Heeres bleven allen ongeslagen in de enkelpartijen, zelfs zonder ook maar één game te verliezen. Van den Berg en Hoekstra liepen in de dubbel echter tegen een zure nederlaag aan (0-3).

stand-nd1Het is ongemeen spannend in de noordelijke 1e divisie. In een poule van acht teams zijn vijf teams duidelijk sterker dan de rest. Doel van FTTC 2 is om zich na zeven competitieronden te plaatsen voor de promotiepoule, zodat directe handhaving gewaarborgd is. Maar het kan nog alle kanten op: de titel is in zicht, maar voor hetzelfde geld eindigen de Franekers op een sneue vijfde plaats en zijn ze veroordeeld tot de degradatiepoule. Over twee weken is reservehekkensluiter DTTC’78 1 uit Appingedam in Franeker de volgende tegenstander.

Nieuwste najaarsreleasesFTTC 3 (regionale 1e klasse) zit de laatste weken in de hoeken waar de klappen vallen. Donderdag was Rotak 1 uit Leek met 1-9 te sterk voor de zwalkende Franekers, die op de helft van de competitie op de troosteloze laatste plaats staan. FTTC 5 (regionale 3e klasse) ontworstelde zich dezelfde avond juist aan de rodelantaarndragerpositie door met 6-4 van Drachten 3 te winnen. De gehaaide verdediger Jan Hartkamp nam zijn teamgenoten op sleeptouw. Hij bleef ongeslagen.

Ook de jeugd van FTTC 2 (regionale 2e klasse) deed goede zaken. In Heerenveen waren Jasper Bosch (3), Robin Simon (3) en Pieter Miedema (2) oppermachtig: Delta Impuls 2 werd met 1-9 aan de kant gezet. Door deze klinkende overwinning hebben de jonge Franekers de aansluiting met de middenmoot gevonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *