FTTC 1 verpulvert US 3

Zaterdag wachtte FTTC 1 een wedstrijd in de kelder van de landelijke 3e divisie. In de eigen Driesprong ontvingen de Franekers US 3 uit Amsterdam. Een team dat in vergelijking met vorig seizoen veel aan kracht heeft ingeboet. De 9-1 overwinning van FTTC 1 was daarom geen grote verrassing, maar wel een enorme opsteker. Alleen André Hoekstra liet een steekje vallen. Jan de Haan en Sieds Tjepkema maakten geen fouten. Dankzij deze eclatante zege bevindt FTTC 1 zich voorlopig weer in veilige haven.

Het geplaagde FTTC 2, in de najaarscompetitie nog uitkomend in de landelijke 3e divisie maar inmiddels de zieltogende hekkensluiter in de noordelijke 1e divisie, wist vrijdag ook in Blauwstad niet te winnen. Tegen koploper Reflex 1 leden de Franeker reserves in een marathonpartij een nipte 6-4 nederlaag. Kopman Arnold Terpstra was er voor het eerst dit seizoen bij en won twee enkelpartijen. De sterk spelende Douwe van der Wal en de ietwat tegenvallende Jan Dirk Jansma voegden daaraan ieder één punt toe.

In de regionale 3e klasse versloeg FTTC 4 in Leeuwarden het gehavende Ready 4 met 2-8. Jan Koster en Arjan Zijlstra zorgden voor de punten. En in de regionale 5e klasse blijft FTTC 5 na de 3-7 zege op Schieringen 2 onbedreigd aan de leiding gaan. Sije de Graaf prolongeerde in Leeuwarden zijn 100% score en won met Bertil Witvoet, die eveneens ongeslagen bleef, ook de dubbel. Het is dat Charles Hageman maar niet tot winst komt, anders was de voorsprong van koploper FTTC 5 nog veel ruimer geweest dan nu het geval is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *