FTTC Interview: Aafke Ebbens

In de nieuwe rubriek ‘FTTC Interview’ voelen we regelmatig een (oud-)lid van de Franeker tafeltennisclub (FTTC) aan de tand. In deze eerste aflevering: Aafke Ebbens.

Aafke Ebbens (18) is een opvallende verschijning bij FTTC. Niet alleen omdat ze bijna het enige vrouwelijke lid is, maar ook omdat ze – mede daardoor – zonder twijfel beschikt over de weelderigste haardos van alle leden van onze tafeltennisclub. Niet voor niets neemt ze deel aan de Andrélonwedstrijd ‘Het Mooiste Haar van Nederland’. Maar Aafke heeft natuurlijk meer kwaliteiten.

Energie kwijt
Eén van die kwaliteiten is dat ze graag tafeltennist. Inmiddels is ze twee jaar lid van FTTC. En met plezier. Aafke: “In tafeltennis kan ik heerlijk mijn energie kwijt. Al moet ik me van Willem de Vries, bij wie ik op dinsdagmiddag en soms op donderdagavond train, een béétje inhouden.” Zoals veel tafeltennissers van FTTC heeft ze veel baat bij Willems trainingen. “Hij heeft me vooral geleerd dat je niet te snel moet willen. Dat kan altijd nog wel, eerst de techniek maar eens onder de knie krijgen. Het trainen bij Willem bevalt me prima, het is er altijd erg gezellig.”

Voor de leuk
Eigenlijk zou Aafke wel competitie willen spelen, maar voorlopig komt dat er niet van. Ze is druk met haar studie MBRT (Medisch beeldvormende en radiotherapeutische technieken) aan de Hanzehogeschool Groningen. Dagelijks reist ze daarvoor op en neer tussen twee Hanzesteden: Groningen en haar woonplaats Harlingen, waar ze met haar ouders en broertje woont. Ook haar bijbaan als caissière bij grootgrutter Albert Heijn vraagt de nodige tijd. En alsof ze het nog niet druk genoeg heeft, speelt Aafke elke maandagavond klarinet bij het Harlinger Stedelijk Muziekkorps. Dat we deze bezige tobbedanseres nog geregeld bij FTTC zien, mag bijna een wonder heten. Vooralsnog tafeltennist ze ‘voor de leuk’, maar wie weet wat de toekomst brengt…

In de de Andrélonwedstrijd ‘Het Mooiste Haar van Nederland’ kun je nog steeds stemmen op Aafke. Klik hier en breng je stem uit!

1 gedachte over “FTTC Interview: Aafke Ebbens”

  1. Ik kreeg op mn donder, omdat ik ‘DIRECTION’ niet heb vermeld in dit interview..dus ik zal dit nog even extra onder de aandacht brengen bij de reacties..mocht iemand deze lezen.
    Ik zit dus ook nog bij de christelijke band ‘DIRECTION’. Hier speel ik klarinet en zing ik ook sommige nummers mee!!
    Ik heb de site op hyves even bij website neergezet. Mocht je meer informatie willen weten, kijk dan hier op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *