FTTC 1 verzilvert punten tegen kwartet uit Gouda

Deze week kwamen drie teams van de Franeker tafeltennisclub in actie. Dat leverde maar liefst een drietal overwinningen op.

In de landelijke 2e divisie ontvingen de senioren van FTTC 1 koploper Vriendenschaar 1 uit Gouda. In de heenwedstrijd werd met 10-3 verloren. Ditmaal trokken de Franekers aan het langste eind, ondanks een offday van kopman Bram Parlevliet, die alleen (met David Dijkhoff) succesvol was in het dubbelspel. Arnold Terpstra, David Dijkhoff en Henk Jan Wils wonnen allen twee enkels en zorgden zo voor een 7-6 zege. Dankzij deze overwinning haakt FTTC 1 voorzichtig aan bij de middenmoters in deze divisie. Zaterdag is in Amsterdam Tempo-Team 4 de volgende horde.

Rodelantaarndrager FTTC 2 (noordelijke 1e divisie) boekte zijn eerste overwinnning van het seizoen. Titelkandidaat Argus 1 uit Harkstede kreeg, mede door opgave van Argusicoon Gert Storteboom, klop: 9-1. Hoewel Jan Dirk Jansma twijfelt aan zijn vorm, bleef hij tegen de Groningers ongeslagen. Zoon Henk Jansma kopieerde dat fraaie staaltje. Eelke Cramer won één enkelspel. Door dit positieve resultaat is FTTC 2 weer in de race, in elk geval voor lijfsbehoud.

Ook FTTC 3 beleefde een verre van vlekkeloze seizoensstart. Tegen Delta Impuls 2 uit Heerenveen boekten de mannen vrijdag echter de tweede overwinning op rij. PC-ponghâlder Jan Bosgra scoorde een hattrick. Rudie van der Kooij (2), Bertil Witvoet (1) en dubbelwinst zorgden voor een 7-3 eindstand. FTTC 3 staat op plek vier in de regionale 1e klasse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *