FTTC 2 kopje-onder in topper tegen Buitenpost 1

Omdat het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub opnieuw een week mag bijkomen (ook wel nodig met twee spelers in de lappenmand), was de topper tussen Buitenpost 1 en FTTC 2 in de noordelijke 2e divisie het hoogtepunt van deze competitieweek.

wal-bouwer
Van der Wal (FTTC) vs. Bouwer (Buitenpost)

Runner-up FTTC 2 begon met een achterstand van twee punten aan de provinciederby, maar zag die achterstand zaterdag in Buitenpost na een matige start snel oplopen tot vijf punten. Na de 4-1 wisten de Franekers de schade beperkt te houden. De wedstrijd eindigde in een 6-4 zege voor Buitenpost 1.

Harry van den Berg verloor tegen André Folmer zijn eerste enkel van dit seizoen, maar won samen met Douwe Reitsma wel de dubbel. Reitsma zorgde voor het vierde punt. Douwe van der Wal was zeer onfortuinlijk. De Franeker verloor al zijn enkelpartijen in vijven (na in al die partijen voor te hebben gestaan).

Subtopper FTTC 3 (regionale 2e klasse) boekte in Ysbrechtum een zeer nuttige 4-6 zege op YOS 2. Jan Bosgra (3), Rudie van der Kooij (2) en Lennert Keuning (1) tekenden voor de overwinning.

FTTC 5 vergaat het in de regionale 3e klasse minder goed. De nummer vijf ging donderdag in eigen zaal met 2-8 onderuit tegen Bergum 1. Vooral Arjan Zijlstra voorkwam dubbele cijfers dankzij eenmaal winst in de enkel en dubbelsucces met Jan Hartkamp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *