FTTC 1 lijdt eerste nederlaag in drie maanden

Archieffoto: Arnold Terpstra (l) en Frans van den Berg (r) van FTTC 1.
Archieffoto: Arnold Terpstra (l) en Frans van den Berg (r) van FTTC 1.

De tafeltennissers van FTTC 1 komen dit seizoen opnieuw uit in de landelijke 2e divisie (top 50 van Nederland). De eerste wedstrijd werd twee weken geleden met 6-4 gewonnen van Hilversum 2. Afgelopen zaterdag leed FTTC 1 in Veenendaal tegen SKF 1 echter zijn eerste nederlaag sinds eind oktober: 7-3.

Frans van den Berg was voor de Franekers tweemaal succesvol in de enkel en won naast een fenomenaal spelende Arnold Terpstra ook de dubbel. Bram Parlevliet scoorde zijn tweede negatieve hattrick op rij. Veenendaler Pieter van den Berg, de nummer 29 van Nederland, was de grote kwelgeest van FTTC 1. Komende zaterdag ontmoet het vlaggenschip van het Friese tafeltennis in Oegstgeest Pecos 2.

FTTC 2 staat na drie speelronden op de tweede plaats in de noordelijke 2e divisie. Vrijdag stonden de mannen voor de tweede keer in één week oog in oog met GTTC 4. Thuis werd met 8-2 gewonnen, maar uit kwamen de Franekers niet verder dan een 4-6 overwinning. Harry van den Berg won andermaal al zijn enkelpartijen. De dubbel (Van den Berg/Tjepkema) en Sieds Tjepkema (2) maakten het halve dozijn punten compleet. Volgende week staat de provinciale topper tegen koploper Buitenpost 1 op de agenda.

De jeugd van FTTC 1 verloor zaterdag ook zijn derde wedstrijd. Midstars 1 uit Middelstum had een blik Oskammen (Marnix, Xander en Pascal) opengetrokken en won met 6-4. Jasper Bosch (2), Robin Simon (1) en Nils Aukema (1) produceerden de Franeker winstpunten. FTTC 1 staat op de vijfde plek in de regionale 2e klasse.

Debutant FTTC 2 (regionale 3e klasse) speelde in Groningen gelijk (5-5) tegen de jeugd van GTTC 2. Ruben Handl-Vigh en Ids Koster tekenden beiden voor twee enkelzeges, Sam Blits stelde het vijfde punt veilig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *