FTTC 4 voorjaarskampioen in de 4e klasse!

Donderdagavond speelden de drie regionale tafeltennisteams van FTTC hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. In het sfeervolle tafeltenniscentrum De Driesprong werd FTTC 4 voorjaarskampioen in poule A van de regionale 4e klasse.

Dankzij een – overigens moeizame – 6-4 overwinning op Bergum 3 is FTTC 4 met nog één competitieronde te gaan niet meer in te halen door concurrent YOS 7. Kopman Sije de Graaf bewees zijn teamgenoten een goede dienst door drie enkels en (samen met Bertil Witvoet) de dubbel te winnen. Jan Venema en Witvoet wisten ietwat tegenvallend slechts één enkelpartij in winst om te buigen. Komend seizoen komt FTTC 4 uit in de 3e klasse.

In die 3e klasse boekte FTTC 3 een knappe overwinning op het sterker geachte Buitenpost 3: 6-4. Arjan Zijlstra en Jan Koster waren beiden goed voor twee punten en wonnen samen de dubbel. Johannes Tigchelaar bracht het zesde punt op het scorebord. Tegen koploper Delta Impuls 2 moeten de Franekers vrijdag nog wel wat punten sprokkelen om helemaal zeker te kunnen zijn van handhaving.

FTTC 2 verloor opnieuw. Ditmaal van Buitenpost 2, de runner-up in de 2e klasse. Dankzij de ongeslagen Douwe van der Wal bleef het verlies beperkt tot 4-6. Jan Hartkamp zorgde voor het vierde punt, Jan Bosgra liet geen enkele zege noteren. Deze week ontmoet degradatiekandidaat FTTC 2 koploper Griffioen 1. De kans op handhaving lijkt vervlogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *