Nieuwe negenklapper FTTC 1 & FTTC 4 op rozen

Met nog twee competitieronden voor de boeg nadert voor de Franeker tafeltennisclub het einde van de voorjaarscompetitie. FTTC 1 boekte voor de tweede keer op rij een monsterzege.

In Groningen was GTTC 2 zaterdag geen partij voor het keurkorps van FTTC. Opnieuw lieten de Franekers een 9-1 overwinning noteren. Martijn van der Heide en André Hoekstra wonnen al hun enkels en samen de dubbel. Alleen Sieds Tjepkema liet een punt liggen. Door dit resultaat is de achterstand op koploper TTV Appelscha 1 nog maar vier punten. FTTC 1 heeft dus nog kans op de titel in de noordelijke 1e divisie. Komende zaterdag komt Argus 4 uit Harkstede op bezoek.

Donderdagavond was in de regionale competitie sprake van een heuse Franeker-Ysbrechtumavond. In eigen zaal ontmoette FTTC 2 (2e klasse) degradatieconcurrent YOS 2. De Franekers leden een pijnlijke 3-7 nederlaag, met tweemaal winst voor Douwe van der Wal en eenmaal winst voor Jan Hartkamp.

Beter verging het FTTC 3 (3e klasse) tegen YOS 5. Dankzij twee overwinningen van Arjan Zijlstra en Jan Koster en een succesvol dubbel werd het tegen het vijfde team van YOS 5-5. Daarmee zijn de degradatiezorgen voor de Franekers echter nog niet voorbij.

In de 4e klasse speelde koploper FTTC 4 de wedstrijd van het seizoen tegen YOS 7, de enig overgebleven rivaal voor het kampioenschap. De klokkendieven wonnen met 7-3. Daardoor kan promotie naar de 3e klasse FTTC 4 bijna niet meer ontgaan. Sije de Graaf tekende voor drie enkelzeges, Bertil Witvoet voor twee en Jan Venema voor één. De Graaf en Witvoet wonnen samen de dubbel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *